Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2766 > Politica Locala Nr. 2766 de miercuri, 22 august 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 4

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Moţiunea de cenzură, un scenariu S.F.

articol de: Alex LEONTE
Majoritatea politicienilor buzoieni consideră, conform unor declaraţii publice, că moţiunea de cenzură pe care P.S.D. a anunţat că o va introduce īn septembrie este, de fapt, un joc politic periculos, care-i va da cīştig de cauză preşedintelui Traian Băsescu. Desigur că nimeni nu poate garanta că, pīnă luna viitoare, liderii social-democraţi nu se vor răzgīndi şi vor renunţa la moţiune.

Scenarii
Dacă moţiunea va trece de Parlament, pesediştii īl vor propune pe Mircea Geoană ca viitor premier, numai că, aşa cum a anunţat, deja, Băsescu nu va accepta propunerea şi va
desemna un apropiat al său, din P.D. sau chiar din P.L.D. Parlamentul va respinge propunerea şi preşedintele Băsescu se va vedea nevoit să facă alta, similară cu prima. De această dată, Parlamentul nu  o va mai refuza şi o va accepta, oricare ar fi ea, pentru că parlamentarii noştri, luaţi individual, nu doresc, sub nici un chip, alegerile anticipate, care ar putea să-i lase pe dinafara Parlamentului. Īn acest mod, P.D.-ul ar ajunge din nou la guvernare, ajutat, paradoxal, de P.S.D.

Avertisment pesedist
Senatorul P.S.D. de Buzău, Ion Vasile, a afirmat, īn ultima conferinţă de presă, că introducerea moţiunii de cenzură īn acest moment ar conduce electoratul la ideea că P.S.D. este o remorcă a P.D. "Moţiunea, odată depusă, va trece, dar acest lucru nu ne va aduce beneficii", a afirmat Ion Vasile, care crede că moţiunea trebuie să fie un demers care să aducă beneficii pentru īntreaga societate pentru că
"altfel ne va aduce deservicii".

Critici pe toată linia
Deputatul P.R.M. de Buzău, Mircea Costache, nu crede īn moţiunea de cenzură, el afirmīnd că foarte mulţi parlamentari P.S.D. nu o vor vota. Mai sigur este că o votează P.R.M. decīt P.S.D. Valerian Ţuclea, preşedintele P.C. Buzău, consideră că anunţul privind introdu­cerea unei moţiuni de cenzură īndreptată īmpotriva guvernului Tăriceanu demonstrează inconsecvenţa social-democraţilor, care prin vo­tul lor au acceptat guvernarea liberală. Deputatul liberal George Scutaru a declarat, la rīndul său: "Eu nu cred că social-democraţii doresc, cu adevărat, alegeri anticipate. Īn situaţia īn care va fi introdusă moţiunea, datorită votului, ea nu va trece, pentru că nici parlamentarii nu īşi doresc alegeri anticipate". Liderul P.L.D. Buzău, Lucian Sălcuţan, a afirmat că īn acest moment nu sīnt suficient de multe partide interesate de declanşarea unor alegeri anticipate.

 

COMENTARII

naum:
viermuiala trintorilor
fereala fratilor ca a inceput viermuiala in psd si prm..le e frica dinozaurilor bolsevici ca se fac anticipate si isi pierd locul!!! PSD si PRM stati calmi ma baietzi , ca si daca se amina alegerile pina anul 5.500 tot nu va mai voteaza nimeni!!!!
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se īntīmplć la Buzću

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU