Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2761 > Politica Locala Nr. 2761 de joi, 16 august 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 3

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

ŢĂRĂNIŞTII VOR MODIFICAREA LEGII DE VĪNZARE A LOCUINŢELOR A.N.L.

articol de: Alex LEONTE
P.N.Ţ.-C.D. propune mo­dificarea legii privind regimul de vīnzare a locuinţelor A.N.L. şi cere, concret, introducerea unor facilităţi suplimentare pentru tineri. Teodor Morariu, preşedintele interimar al organizaţiei P.N.Ţ.- C.D. de la Buzău, consideră că peste 80% dintre tineri nu īşi vor permite să cumpere apartamentele īn care locuiesc la preţul pieţei.

Guvernul scoate la vīnzare
Apartamentele, construite īn anii trecuţi pentru tineri de A.N.L., vor fi scoase la vīnzare la sfīrşitul lunii septembrie, la un preţ mediu de 35.000 euro. Īn momentul de faţă, există peste 20.000 de apartamente construite de A.N.L. pentru tineri, dar, īntr-o primă fază, numai 2100 dintre ele vor putea fi vīndute deţinătorilor contractelor de īnchiriere, pentru că ordonanţa de modificare a legii prevede că  locuinţele se pot vinde doar după ­trecerea unei perioade de 5 ani de la semnarea contractului. Guvernul speră ca din aceste tranzacţii să adune circa 60 milioane euro.

Tinerii nu au bani
Problema este că preţul de 35.000 de euro, cerut īn medie pentru un apartament, este prea mare pentru mulţi dintre chiriaşii actuali. Programul de construire a unor locuinţe pentru tineri, destinate exclusiv īn­chirierii, s-a dorit, iniţial, unul social. A.N.L.  a dezvoltat, īn paralel, şi un alt program pentru persoanele care ­dispuneau de resurse materiale. La nivel naţional, scandalurile legate de repartizarea locuinţelor s-au intensificat pentru că destinaţia iniţială a locuinţelor a fost deturnată spre persoane din administraţie sau din zona politicului, singurele care vor avea resursele financiare pentru achiziţia apartamentelor.

Morariu crede că ratele vor rezolva problema
Teodor Morariu, preşedintele organizaţiei P.N.Ţ.- C.D. Buzău, crede că, pentru a nu denatura spiritul actului normativ, este nevoie de acceptarea vīnzării īn rate."Propunerea de modificare a legislaţiei a fost făcută de Tineretul Creştin-Democrat, care a solicitat introducerea īn lege a posibilităţii cumpărării īn rate a locuinţelor şi deducerea investiţiilor făcute de actualii chiriaşi", a declarat Teodor Morariu, care susţine, la rīndul său, demersul tinerilor ţărănişti. Afirmaţiile au fost făcute după ce, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely, a anunţat că tinerii care locuiesc cu chirie īn apartamente A.N.L. le vor putea cumpăra după cinci ani, la preţul pieţei şi īntr-o singură tranşă.

 

COMENTARII

george:
PNT=0.0000001%
ce sa mai ceara PNT???trecerea in eternitate sau ce?? reinvierea lu coposu sau sa il reincarce pe TAPU care intre timp a devenit sclavu lu dinu patriciu....penibili PNT !!! inapoi la groapa de gunoi a istoriei ca va faceti de risu curcilor!!!
vasile:
rezolvare
aceasta problema va fi rezolvata de 'presedintele' organizatiei pntcd buzau stimabilul alecsandru manea 'cel temut';'taranist' cu state vechi in analele securitatii.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se īntīmplć la Buzću

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU