Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2759 > Politica Locala Nr. 2759 de marti, 14 august 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 3

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

POLITICIENI ŞI SINDICATE - īmpotriva reducerilor de personal din administraţie

articol de: Alex LEONTE
Propunerea ministrului Muncii, Paul Păcuraru, de scădere a numărului angajaţilor din administraţia publică cu 10 la sută, continuă să producă efecte pe plan naţional, dar şi pe plan local. Cel mai īnverşunat adversar al măsurii pare a fi primarul municipiului, Constantin Boşcodeală.La rīndul lor, sindicatele au anunţat propriile măsuri de protest īmpotriva reducerilor de personal din administraţie.

Primăria Buzău  noi angajări
Constantin Boşcodeală, primarul P.S.D. al municipiului Buzău, consideră propunerea liberală ca fiind una nerealistă, pentru că nu ţine cont de autonomia locală. Mai mult, Boşcodeală a anunţat că va continua să facă angajări pentru că Primăria Buzău are, īn continuare, nevoie de personal suplimentar. "Chiar şi īn acest moment, avem locuri neocupate, ba chiar mai mult, trebuie, din nou, să lărgim organigrama, pentru că, prin diverse legi, primăriile au fost puse să rezolve tot mai multe probleme şi acest lucru nu se poate face decīt cu personal suplimentar", a declarat Constantin Boşcodeală, īn urmă cu o săptămīnă.

Conservatorii sīnt şi ei īmpotrivă
Valerian Ţuclea, consilier municipal, preşedintele filialei Buzău a P.C., este de acord cu afirmaţiile făcute de Boşcodeală. El afirmă că, deşi nu este de acord cu reducerea posturilor, unele dintre salarii ar trebui, totuşi, micşorate. "Propunerea liberalului Păcuraru este nerealistă, pentru că tratează toate instituţiile īn acelaşi mod, făcīndu-se uitată autonomia locală. Primăriile trebuie să aibă suficienţi angajaţi pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor cu promptitudine. Pe de altă parte, consider că unele salarii din administraţie ar trebui să fie reduse, pentru că sīnt prea mari", a declarat Ţuclea, care crede că salariile trebuie să reflecte rezultatele obţinute.

Va fi grevă
Afirmaţiile ministrului Muncii, Paul Păcuraru, au pus pe jar sindicatele din domeniu care se pregătesc de proteste pentru a determina Guvernul să renunţe la măsura anunţată.
Prima acţiune este planificată, deja, pentru 14 septembrie, cīnd se va desfăşura o grevă japoneză, iar īn cazul īn care situţia nu se va rezolva, la īnceputul lu­nii octombrie este prevă­zută greva generală. Sindicaliştii afirmă că mărirea numărului salariaţilor din administraţia locală a fost determinată de preluarea la structurile locale a serviciilor de evidenţă in­formatizată a populaţiei, de poliţie comunitară, dar şi a serviciilor pentru situaţii de urgenţă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU