Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2739 > Politica Locala Nr. 2739 de sambata, 21 iulie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Ion Vasile susţine votul uninominal, dar îi vede numai defecte

articol de: Alex LEONTE
Senatorul PSD de Buzău, Ion Vasile, afirmă că, pe tema votului uninominal, continuă discuţiile şi speculaţiile sterile, demagogice şi cu iz propagandistic. El susţine, din considerente de disciplină de partid, demersurile privind adoptarea votului uninominal, dar are o părere personală diferită de a formaţiunii sale politice.

Atac la democraţie
Ion Vasile consideră că, prin vot uninominal, este atacat unul din punctele obligatorii ale democraţiei, pluripartidismul. "Personal, nu agreez această idee, pentru că va crea foarte multă confuzie. Uninominalul atacă esenţa democraţiei: pluripartidismul. Dacă lipsesc pluripartidismul şi alegerile libere, nu mai e democraţie", afirmă senatorul pesedist, care îşi exprimă, în acest mod, propriile opinii.

Lipsa de încredere în proiectul Pro Democraţia
Pe de altă parte, fruntaşul social-democrat Ion Vasile afirmă că nu are încredere în proiectele de lege aduse de O.N.G.-uri, pentru că "promovează interesele ascunse ale Puterii, care, de multe ori depăşesc interesele naţionale". "Prefer proiecte de lege promovate de partide politice pentru că acolo se vede de ce au scris un articol într-un anumit mod", a afirmat senatorul, referindu-se la proiectul de vot uninominal promovat de Asociaţia Pro Democraţia, despre care ar dori să afle "cine sînt susţinătorii şi finanţatorii".

Nu este potrivit pentru România
Ion Vasile consideră că relaţia cu societatea civilă se poate dezvolta numai într-un stat în care există o "democraţie consacrată" şi stabilă. În societatea românească, se mai fac, încă, tatonări, în ceea ce priveşte democraţia. "La noi este o pseudo-societate civilă, plătită de Soros, de Cosa Nostra sau chiar de B.U.G. Mafia", afirmă liderul social-democrat de la Buzău, care, crede că "este greu să promovezi votul uninominal, atunci cînd eşti jos în sondaje", referire directă la atitudinea ezitantă a altor formaţiuni politice.Trecînd peste părerile personale de mai sus, Ion Vasile afirmă că P.S.D. susţine introducerea votului uninominal, cel puţin pentru Senat.

 

COMENTARII

mihai:
vot pe lista pina in anul 2200!!!
si la camera deputatilor de ce nu sustine psd votul uninominal? dar la consiliile locale de ce nu sustine psd votul uninominal? acest tip de vot va fi singura solutie prin care ion vasile va putea fi scos din parlament. este unul din singurii parlamentari din Rominia care si-au pastrat functia din 1990 si pina acum.poate buzoienii isi vor da seama in sfirsit ce fel de om este acest ion vasile si nu il vor mai vota. cum au putut fi atit de orbi buzoienii incit sa voteze un asemenea politician? normal ca nu vrea vot uninominal ion vasile. pai cum vor mai putea intra in camera deputatilor slugile sale de la psd? daca doamne fereste ajunge deputat unul pe care il vor buzoienii, dar pe care nu il vrea el, ion vasile? va dati seama ce atac la pluripartitism? dar mai ales la slugarnicie este? acest om va insulta inteligenta buzoieni. daca cei de la tara il voteaza de 17 ani pentru ca nu prea au deloc cultura politica, pentru cei de la oras care voteaza asemenea personaje din alte epoci, ce explicatie sa gasim? e greu sa gasesti.....
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU