Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2734 > Politica Locala Nr. 2734 de luni, 16 iulie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Peremistul Mircea spune că uninominalul slăbeşte pluralismul politic

articol de: Alex LEONTE
Deputatul P.R.M. de Buzău, Mircea Costache, crede că votul uninominal va duce la slăbirea pluralismului politic, pentru că partidele politice nu vor mai avea nici o pīrghie de control asupra propriilor membri. "Se urmăreşte, prin introducerea votului uninominal, eliminarea ultimelor rămăşiţe ale celor care se mai ridică, īncă, īmpotriva sistemului, īmpotriva corupţiei şi trădării", a declarat deputatul peremist, care a dat ca exemplu renunţarea īn Rusia la acest tip de vot, pentru că "Putin şi-a dat seama că anumiţi oligarhi īşi cumpărau voturile pentru oameni de īncredere".
Preşedintele organizaţiei P.R.M. de la Buzău spune că o campanie pentru un loc de parlamentar ar costa, conform evaluărilor făcute recent, circa 2,5 miliarde de lei vechi, "ceea ce, pentru unii, este, chiar, o sumă mică", cu care se poate face campanie īntr-o zonă a judeţului, cum va fi prevăzut īn noua lege.

 

COMENTARII

ramona:
vrem vot uninominal si la consiliile locale!!!!
va este frica de votul uninominal......votul uninominal trebuia inceput de la nivelul consiliilor locale si judetene si continuind cu alegerile pt parlamentul european!!! La noi se face reforma dar pe jumatate...adica la camera deputatilor jumate din deputati tot seful de partid ii va pune......ca asa vor pnl si psd!!!!! Vot mixt....penibil spectacol!!!!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU