Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2714 > Politica Locala Nr. 2714 de vineri, 22 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Triumviratul dreptei în chinurile facerii

Liderii locali ai PNL, PNȚ-CD și A.P. au stabilit că se pot înțelege pentru închegarea unei structuri politice viabile

articol de: Alex LEONTE

Semnarea acordului de constituire a polului de centru-dreapta între Partidul Național Liberal, Partidul Național Tărănesc Creștin-Democrat și Acțiunea Populară aduce un suflu nou în politica buzoiană. Liderii locali ai celor trei formațiuni politice, Petre Emanoil Neagu (P.N.L.), Teodor Morariu (P.N.Ț.-C.D.) și Haritina Crăiță (A.P.)  s-au întîlnit anterior semnării acordului și au stabilit că pot colabora în condiții normale, pentru că există valori și principii comune.                            

Revitalizarea dreptei românești

Președintele organizației județene a P.N.L., Petre Emanoil Neagu, crede că polul de centru-dreapta va revitaliza politica de dreapta din județ.
"Sînt ferm convins că acest pol va revitaliza dreapta românească. Relațiile dintre cele trei partide vor fi, cu siguranță, unele normale, pentru că relațiile inter­umane, la nivelul liderilor sînt bune", a declarat, în exclusivitate, reporterilor Șansa, liberalul Neagu, care a precizat că urmează să se întîlnească cu ceilalți doi lideri de formațiuni politice pentru a "stabili modul de colaborare acolo unde există reprezentanți în consiliile locale".

Nu vor fi probleme

Pe de altă parte, președintele interimar al P.N.Ț.-C.D. Buzău, Teodor Morariu, afirmă că, anterior semnării acordului, la Buzău, au existat întîlniri cu liberalul Neagu, cu Haritina Crăiță, dar și cu deputatul George Scutaru. "Din punctul meu de vedere, colaborarea la Buzău nu va pune nici un fel de probleme. Nu am avut, încă, o întîlnire, pentru stabilirea unui mod de acțiune comun, la Buzău, după semnarea acordului, dar, în baza celor discutate anterior am toate motivele să cred că vom avea o cola­borare foarte bună", ne-a declarat, la rîndul său țărănistul Morariu.

Relațiile interumanenu vor afecta colaborarea

Se știe că, liderul A.P. Buzău, Haritina Crăiță, a părăsit P.N.L. din cauza unor neînțelegeri cu conducerea locală a partidului. Acum, aceeași conducere este nevoită, în baza unui acord semnat la nivel național, să colaboreze cu Haritina Crăiță ca lider județean al AP. Petre Emanoil Neagu a dat asigurări că va fi o colaborare normală, pentru că "nu există motive personale de dispută cu Haritina Crăiță", dar, pînă la închiderea ediției, liderul A.P. Buzău, Haritina Crăiță, nu a putut fi contactată pentru a-și exprima un punct de vedere.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Un consilier județean implicat într-un accident rutier
De ce nu mai vrea nimeni să fie director la Spitalul Județean

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU