Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2683 > Politica Locala Nr. 2683 de joi, 17 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Noua Coaliţie funcţionează īmpiedicat


PD luptă singur pe frontul Referendumului

Ceilalţi par să fi abandonat lupta, făcīnd calcule post-electorale

articol de: Doru Gheorghiade
Partidul Democrat, filiala Buzău, este singura formaţiune care s-a mobilizat pentru referendumul de sīmbătă. Celelalte, fie intuiesc că bătălia este, deja, pierdută, fie au alte calcule politice. Democraţii au luat la pas cartierele, folosind la maximum avantajele campaniei directe, denumite şi "din uşă īn uşă". De pildă, marţi seara, īn frunte cu preşedintele de organizaţie, deputatul Cezar Preda, un grup de pedişti au luat cu asalt cartierele mărginaşe, populate cu etnici romi.Ocazie cu care s-au īmpărţit pliante cu conţinut informativ despre modul tehnic īn care trebuie să se voteze pro Băsescu. De cealaltă parte a baricadei se constată o stare generală de calm şi toropeală. P.N.L. Buzău respectă indicaţiile de la Centru, adresīndu-se de "īntreţinere" doar electoratului din nucleul de bază.

P.N.L. stă, uşor, deoparte

Singurele mesaje se transmit prin mass-media, iar, subliminal, liberalii se concentrează pe cei nehotărīţi să voteze īmpotriva lui Băsescu să nu vină la vot. Astfel, chiar şi cīştigător al Referendumului, Băsescu s-ar īntoarce la Cotroceni cu legitimitatea mult diminuată. Doar testul politic anunţat de ministrul Teodor Meleşcanu pare să-I mai ţină treji pe liberalii de la Buzău, deşi subiectul e doar o chestiune de principiu, căci activitatea unei organizaţii nu poate fi contorizată prin prisma rezultatelor unui referendum.

P.S.D. īntre interes şi dezinteres

Practic, P.S.D. este identificat ca fiind cel care a stīrnit referendumul. Deşi, teoretic, ar trebui să se implice mai mult, la Buzău, P.S.D. n-a făcut mare gălăgie. Cu experienţa sa politică, de vulpoi bătrīn care a trecut prin atītea alegeri, liderul P.S.D. Buzău, Ion Vasile, nu se implică prea tare, dar nici nu dă impresia că stă degeaba. P.S.D.-ul său a obţinut posturile negociate īn teritoriu la nivelul şefilor de instituţii şi aşteaptă rezultatul, deja, previzibil. El ştie că dacă pierde ruşinos partida referendumului partida, Mircea Geoană şi oamenii săi apropiaţi ar putea zbura din fruntea P.S.D. Atunci, Ion Vasile va putea pretinde că şi el a contribuit la debarcare şi, evident, va cădea, din nou, īn picioare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU