Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5954 > Politica Locala Nr. 5954 de marti, 8 octombrie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

S-a închis cercul!


Toate firmele Primăriei au directori din "noul val"

Ultimul șef schimbat a fost la Urbis Serv

articol de: Doru GHEORGHIADE

Edilul-șef al Buzăului, primarul Constantin Toma,  și-a completat recent echipa cu care lucrează la nivelul conducerii societăților comerciale ale Consiliului Local Municipal. Încet, încet, directorii firmelor Primăriei moștenite de la fosta administrație a orașului au fost nevoiți să demisioneze sau au fost demiși. Rînd pe rînd și-au pierdut funcțiile șefii TransBus S.A., Urbis Serv S.R.L., Regia Autonomă Municipală și, evident, Compania de Apă, iar Prest Com Serv S.R.L. a fost desființată prin faliment. 

Se observă, așadar, că primarul în exercițiu poate în acest moment să-și aplice strategiile de dezvoltare ale orașului așa cum a transmis atît în campania electorală pentru alegerile locale din 2016 pe care a și cîștigat-o la nivelul municipiului Buzău, dar și acum cînd explică periodic că va dezvolta rapid orașul pe care-l păstorește. Așadar dacă ar fi să facem un scurt remember asupra înlocuirii șefilor din "epoca" precedentă, observăm că la TransBus S.A. în locul lui Ștefan Jercan a venit, la scurt timp după preluarea Palatului Comunal de către actualul edil-șef, Gică Toader, un apropiat al primarului.

A urmat închiderea Prest Com, societate desprinsă din fosta R.A.M. și trecerea "în rezervă" a lui Ion Crețu. A fost apoi rîndul Urbis Serv, unde Petre Burada a fost înlocuit cu o serie de lucrători din interior, "viața cea mai lungă" ca șef a fost a lui Silviu Nicoară care, însă, și-a dat demisia într-un mod cam ciudat. În locul lui Nicoară a venit, cu statut de interimar inginerul Dumitru Toader, un alt vechi cunoscut și subaltern al primarului Toma.

Cît despre povestea de la Compania de Apă, practic, știe toată lumea cum s-a desfășurat, iar azi, în locul lui Ionel Tescaru, devenit azi șef de agenție guvernamentală, a fost pusă pe funcție Simona Săvulescu. Toți de mai sus au lucrat, se știe, la firmele deținute la un moment dat de primar. În fine, directorul R.A.M. de azi, Aurel Gubandru, este și el, un vechi tovarăș de drum al lui Toma, Gubandru, care se știe a devenit șeful Regiei Autonome Municipale, după ce Constantin Tacea a demisionat intempestiv.

Observăm că toate funcțiile de conducere ale firmelor municipalități sînt ocupate de oameni de încredere ai primarului Constantin Toma. Deci, nu mai e nici un motiv pentru care lucrurile să nu meargă strună, așa cum de altfel Toma s-a angajat în fața buzoienilor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU