Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4923 > Pagina Verde Nr. 4923 de vineri, 27 martie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Pagina Verde

Procupați de protecția mediului


(P) Mii de kilograme de reciclabile, colectate de elevii Școlii Gimnaziale "Cpt. Av. Mircea T. Bădulescu"

Cele mai harnice clase au primit premii substanțiale din partea RER Ecologic Service

articol de: Mirela DUMITRU
(P) Mii de kilograme de reciclabile, colectate de elevii Școlii Gimnaziale "Cpt. Av. Mircea T. Bădulescu"
 

Cei mai buni mesageri ai campaniilor de ecologie sînt elevii, care dau dovadă de multă implicare și responsabilitate neezitînd să precupețească nici un efort pentru a avea un mediu înconjurător mai curat.     

Elevii Școlii Gimnaziale "Cpt. Av. Mircea T. Bădulescu" au participat în perioada 9 februarie-9 martie la concursul școlar "Sacul galben în casa mea" care urmărește încurajarea colectării duale a deșeurilor în locuințele buzoienilor. Ajutați de părinți și profesori, școlarii au pus PET-urile, cartoanele, hîrtia, tetra-pack-urile și dozele de aluminiu în "Sacul galben", separînd deșeurile refolosibile de celelalte deșeuri. Clasele cele mai harnice au fost premiate miercuri de RER Ecologic Service cu table magnetice și multifuncționale.

Mesaj diseminat în colectivitate

Concursul școlar "Sacul galben în casa mea" desfășurat la Școala Gimnazială "Cpt. Av. Mircea T. Bădulescu" și-a desemnat cîștigătorii. Derulat în perioada 9 februarie-9 martie sub forma a 5 etape de colectare concursul a fost primit cu bucurie de elevi care au continuat să aducă saci și pe 13, respectiv 16 martie, după încheierea competiției. Cele 32 de clase din ciclul primar și gimnazial, însumînd 860 de elevi, au reușit să colecteze 6.040 kilograme de reciclabile. Cu conștiinciozitate, în fiecare luni, atît copiii, cît și părinții au adus la școală sacul galben umplut cu reciclabile. Astfel au învățat atît elevii, cît și părinții lor cum să folosească sacul galben și au redus cantitățile de deșeuri reciclabile care ar fi ajuns la platformele de gunoi arondate asociațiilor pe proprietari unde locuiesc copii sau în pubelele de la case.

"Și după acest proiect rămînem cu părerea că elevii rămîn cei mai buni mesageri ai unei campanii cu scop ecologic. Prin astfel de campanii în școli sperăm ca îndrumările noastre pentru realizarea colectării selective să se întipărească în mintea celor mici, să și le însușească și mai mult decît atît, să devină parte integrantă din bagajul lor educațional", a declarat Denisa Nicu, reprezentant RER Ecologic Service.

Premii substanțiale

În funcție de cantitățile de deșeuri colectate de fiecare clasă în parte, RER Ecologic Service a premiat clasele care au adunat cele mai mari cantități de reciclabile cu două table magnetice și o multifuncțională. În urma centralizării datelor de la fiecare clasa coroborate cu rapoartele de cîntarire înregistrate după fiecare etapă de colectare au fost desemnați cîștigătorii. Locul I a fost adjudecat de clasa I B, învățătoare Mariana Ilie, cu 927 kilograme, locul II, clasa a III-a B, învățător Cristian Cosmin Lupșan cu 793,5 kilograme, iar locul III, clasa I A, învățătoare Clementina Dumitru cu 775,8 kilograme.

Concursul se extinde

Pînă în prezent, la concursul "Sacul galben în casa mea" s-au înscris Școala Gimnazială "G.E.Palade", Liceul Pedagogic "Spiru Haret" și Școala Gimnazială Cpt. Av. "Mircea T. Bădulescu". Reprezentanții firmei de salubritate municipală au în plan extinderea competiției în perioada următoare și la alte unități de învățămînt din municipiul Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU