Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4853 > Pagina Verde Nr. 4853 de vineri, 12 decembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Pagina Verde

Educarea spiritului ecologic


Concurs școlar de colectare selectivă a deșeurilor

articol de: Mirela DUMITRU
Concurs școlar de colectare selectivă a deșeurilor
 

Colectarea selectivă trebuie să fie adoptată în orice împrejurare, fie că este vorba de mediul familial, pe stradă ori la școală.  

Acesta este scopul unui concurs școlar desfășurat de către RER Ecologic Service în mai multe unități de învățămînt buzoiene. Mesagerii colectării selective a deșeurilor sînt chiar elevii care își vor învăța părinții cum să recicleze și motivele pentru care este important acest proces atît pentru natură cît și pentru oameni. Prima școală implicată în competiție este Școala „G.E. Palade“ din municipiul Buzău unde aproximativ 1.300 de elevi din 45 de clase promovează colectarea selectivă folosind sacul galben dincolo de porțile școlii.

Elevii unității de învățămînt își vor educa în sprit ecologic părinții învățîndu-i să recicleze deșeurile pe care le vor aduce la școală. Colectarea se va face în fiecare vineri pînă la sfîrșitul lunii ianuarie începînd cu ora 10:00 pentru clasele I-IV și cu ora 13:00 pentru clasele V-VIII. Firma de salubritate municipală a dotat școala cu saci galbeni care vor fi împărțiți de profesorii coordonatori fiecărui elev în parte.

O altă acțiune prevăzută în cadrul acestui concurs este reprezentată de lecțiile deschise susținute de către reprezentanții RER cu privire la importanța colectării duale. Concursul nu se oprește aici, el se va desfășura pe toată perioada anului școlar și își propune în fiecare lună să ajungă în altă școală.

Spre deosebire de alte concursuri de acest gen, concursul care se desfășoară sub denumirea „Sacul galben în casa mea!" vine și cu un element de ingeniozitate: elevii vor trebui să își facă poze alături de familie, prieteni, vecini în momentul folosirii sacului galben.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU