Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3064 > Monden-Mass-media Nr. 3064 de marti, 19 august 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Lucia Dumitrescu, premiată la costineşti

Lucia Dumitrescu, premiată la costineşti
 
S-a īncheiat Festivalul Tinereţii de la Costineşti, care a adus copiilor buzoieni participanţi premii, glorie, recunoaşterea talentului şi a muncii depuse atīt de ei, cīt şi de profesorii care s-au ocupat de īndrumarea şi transformarea vocii dintr-o piatră neşlefuită īntr-un adevărat talisman. Din cei 15 copii care au trecut de preselecţie şi au cīntat pe scena Festivalului Internaţional de creaţie şi interpretare, zece au fost premiaţi, spre bucuria lor, a părinţilor, a profesorilor şi a tuturor celor care i-au susţinut.

Premii atīt la creaţie, cīt şi la interpretare
La Costineşti, Lucia Dumitrescu a cīştigat premiul doi la interpretare, iar Florentina Adriana Stuparu, premiul trei la aceeaşi secţiune. Premiul īntīi s-a acordat unui concurent din Bulgaria, iar trofeul a fost cīştigat de Diana Irina Dacian din Hunedoara, care a plecat acasă cu maşina ce s-a acordat ca premiu marelui cīştigător. La secţiunea creaţie premiul doi a fost cīştigat de piesa "Imn soarelui", compozitor Ion Dogaru, interpretată de Florentina Adriana Stuparu, iar premiul trei de piesa "Vis de iubire", a compozitorului Constantin Stănculeanu, interpretată de Sorin Briciu, din Nehoiu. Totodată, Alina Teodora Răducan a cīştigat realizarea unui videoclip, iar Biancăi Purcărea, Radio Romānia Actualităţi īi va imprima o piesă. Alexandru Petcu a fost foarte aproape de locul al treilea şi a cīştigat premiul special al juriului. Alte premii speciale s-au acordat buzoienilor : Iulian Pavel, Alina Elena Damian, alias Cristiana, Petre Marian, Patricia Ionaşcu.

"Şansa Buzoiană", premiată pentru susţinere şi colaborare
Festivalul Tinereţii de la Costineşti a adus şi anul acesta succese pentru concurenţii din judeţul nostru, ca dovadă a faptului că Buzăul continuă să fie o pepinieră a muzicii uşoare romāneşti, unde atīt elevii cīt şi profesorii īşi fac treaba cu responsa­bilitate şi profesionalism. Cotidianului "Şansa Buzoiană" i s-a acordat din partea organizatorilor festivalului premiul pentru colaborare şi susţinere a tinerelor talente şi promovarea muzicii uşoare romāneşti.

Legende şi chihlimbar
Muzeul Chihlimba- rului de la Colţi este construit de localnici chiar īn locul unde se extrăgea chihlimbarul. Muzeul funcţionează īntr-o casă īn stil popular şi adăposteşte unelte, mostre de chihlimbar, bijuterii din epoca modernă şi contemporană, obiecte de etnografie şi artă populară, unelte de ţesut. Aici se poate admira o colecţie deosebită de peste 300 de pietre din chihlimbar, īn diferite culori şi īn diverse stadii, de la forma pe care o are chihlimbarul abia extras. Īn mina de la Colţi a fost găsit cel mai mare bulgăre din chihlimbar din Romānia, ce cīntăreşte 3,5 kg şi poate fi văzut la Muzeul Judeţean Buzău. La Colţi există singura colecţie de chihlimbar din ţară şi una dintre puţinele din Europa. Chihlimbarul este tot mai greu de găsit şi se spune că ar avea efecte purificatoare pentru minte şi spirit. Există credinţa potrivit căreia mărgelele de chihlimbar dăruite te leagă pe veci de cel care primeşte colierul. Localnicii īl poartă pentru noroc şi drept pavăză īmpotriva bolilor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU