Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3060 > Monden-Mass-media Nr. 3060 de joi, 14 august 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Bogdan Adrian Lefter, un artist care dă viată fierului

articol de: L.R.
Bogdan Adrian Lefter, un artist care dă viată fierului
 

Astăzi vom cu­noaste unul dintre tinerii artisti plastici talentati ai orasului, de care buzoienii sînt mîndri că este, prin arta sa, mesagerul nostru în tară si în străinătate. Este vorba despre Bogdan Adrian Lefter, de doar 25 de ani, absolvent al Universitătii de Arte Bucuresti, Facultatea de Arte Decorative si Design, sectia ceramică, sticlă-metal, cu specializare pe metal. Pentru cine doreste să-i admire lucrările, Galeriile de Artă este gazda unei expozitii colective, unde Bogdan prezintă opera sa alături de colegii săi de breaslă Sonia Dinu si Răzvan Mihalcea.

Bogdan si-a încercat norocul în străinătate

Aflat la început de drum, desi lucrările sale de pictură si scluptură sînt impresionante din punct de vedere artistic, Bogdan consideră că "este foarte greu să intri pe piată si multi artisti se reprofilează pentru că din artă nu se poate trăi bine". Confruntîndu-se cu aceste probleme, Bogdan a luat drumul străinătătii si a plecat în Italia, unde a avut la Milanoexpozitii colective împreună cu pictori si scluptori italieni. A urmat Spania, unde tînărul buzoian a primit un contract de realizare a decorurilor pentru spectacole. Piesa sa de suflet este o scluptură din inox, intitulată "Skuld", care a necesitat multă muncă, deoarece "tehnica în metal este foarte grea si pretentioasă, iar o simplă zgîrîietură poate strica aspectul întregii lucrări".

Idei inovatoare pentru Buzău

Minte ageră si spirit dinamic, Bogdan nu se plafonează si are idei originale, pe care le transpune în arta sa. Artistul buzoian doreste să-si aducă aportul la modernizarea si culturalizarea orasului său natal. Unul dintre  proiectele sale prezentate primăriei se află si schimbarea aspectului fîntînii arteziene si a platoului din Piata Daciei, proiect pentru care a realizat si o machetă, dar nu a primit nici un răspuns. O altă idee, preluată din Milano, este crearea unor vitrine cu exponate si picturi, montate pe străzile vechi ale Buzăului, cum ar fi Cuza-Vodă. Pe principiul "să aducem arta la public, dacă lumea nu vine la expozitii", s-ar crea un plus artistic si cultural pentru buzoianul de rînd, care ar putea chiar să aleagă dintre artistii expusi prin intermediul unui sondaj. Tînăr, talentat si ambitios, Bogdan, desi aflat la începutul carierei sale, reprezintă unul dintre marii artisti ai României de mîine.
L.R.

Vernisaj la Galeriile de Artă

Astăzi, la orele 17, la Galeriile de Artă "Ion Andreescu" va avea loc vernisajul expozitiei de pictură a artistului Augustin Lucici.
Absolvent al Institutului de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucuresti si membru al Uniunii Artistilor Plastici din România, Augustin Lucici a avut numeroase expozitii în tara noastră, dar si lucrări expuse în Anglia, Belgia, Canada si Franta. Starea maestrului este sustinută de minutiozitatea mestesugului si de rafinate acorduri cromatice. Expozitia va fi deschisă pentru amatorii de artă si frumos, asadar nu ratati cele mai recente modalităti de exprimare ale pictorului Augustin Lucici, nu ratati posibilitatea de a călători împreună cu artistul.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU