Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2986 > Monden-Mass-media Nr. 2986 de marti, 20 mai 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Filantropi și realiști (6)

de Valentin STAN
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Trio - Art, un nume în muzica clasică

articol de: L.R.
Trio - Art, un nume în muzica clasică
 

Trio-Art-formația de muzică clasică a Liceului de Artă "Margareta Sterian", una dintre multele succese cu care liceul se mîndrește, este înființată anul trecut, perioadă în care cei trei membri au participat la numeroase concursuri și au fost solicitați la spectacole pentru a încînta cu muzica lor publicul spectator. Trio-ul cuprinde instrumentele pian, flaut și violoncel.

Patricia a ajuns la Amadeus
Irina Păduraru, elevă în clasa a- XII-a, cîntă la flaut de la 12 ani și se pregătește cu profesoara Cornelia Zainia. Pasiunea pentru muzică, studiul intensiv și repetițiile fac parte din viața Irinei.
La violoncel, Mihail Grigore studiază cu profesoara Maria Coteanu,
singura profesoară de violoncel din orașul nostru, cu rezultate deosebite.
Una dintre elevele dînsei fiind Patricia Cimpoiașu, de la apreciata trupă "Amadeus". Pasionatul de pian este George Stătescu, elev în clasa a-XII-a. Dragostea pentru pian l-a determinat să se transfere de la Școala Generală nr.11 la Liceul de Artă pentru ca permormanțele sale în acest domeniu să poată atinge cote maxime. Pregătindu-se pînă la acel moment cu un profesor particular, a dat examenele de diferență, iar acum este la clasa profesoarei Cornelia Mușat.

Piese din repertoriul universal
Muzica  interpretată de "Trio Art" cuprinde piese din repertoriul universal: preclasic, clasic, romantic și modern. Printre cometițiile la care "Trio Art" a participat se numără: concursul național "Emanuel Elenescu" de la Piatra Neamț, "Paul Polidor" din Buzău, la care au obținut premiul întîi, "J. S. Bach" de la Cluj. În perioada 22-25 mai, membrii formației vor participa la concursul internațional de la Tulcea "George Georgescu", alături de alți colegi de la Liceul de Artă. Printre țările participante amintim: China, Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Belarus.

Vor la Conservator
Irina, George și Mihail au zilnic repetiții, dar s-au obișnuit să acorde din timpul lor liber studiului și muzicii. Ei știu că fără sacrificii nu pot obține performanțe, prin urmare muncesc pentru a fi printre cei mai buni. Doresc să continue studiile la Conservator și să se impună în muzica clasică, deși nu neapărat în țară. "În străinătate muzica clasică este mai apreciată", spune Irina, care vrea să plece în America, la sora ei, tot eleva Liceului de Artă, care și-a susținut masteratul la violă departe de țară, dar unde se simte împlinită și este apreciată.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU