Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2860 > Monden-Mass-media Nr. 2860 de luni, 10 decembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Discursul despre fidelitate ŗi exercižiul trćdćrii

de BOGDAN OLTEANU
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Săptămīna neagră a spectacolelor

Săptămīnă neagră pentru Teatrul "George Ciprian" sau mai bine spus pentru spectacolele care au avut loc īntre 30 noiembrie -8 decembrie. Două dintre acestea au fost suspendate, iar trei au avut loc īn faţa unei săli aproape goale. Majoritatea organizatorilor au dat vina pe slaba mediatizare şi lipsa de interes a teatrului buzoian de a atrage spectatori, ţinīnd cont că multe spectacole au fost cu intrare gratuită.

O sală aproape goală
Să īncepem cu "Ghi Romano", un spectacol care a adus pe scena Teatrului "George Ciprian" muzica lăutărească autentică şi dansurile tradiţionale ţigăneşti. Un semn prevestitor al eşecului a fost chiar amīnarea spectacolului pentru 30 noiembrie, din cauza alegerilor pentru europarlamentare, acesta fiind stabilit iniţial pe 24 noiembrie. Īn ciuda numărului destul de mare de populaţie de etnie romă  din oraş şi a intrării libere, lăutarii şi dansatorii s-au văzut nevoiţi să-şi susţină reprezentaţia īn faţa unei săli aproape goale. Vizibil deranjaţi de slaba prezenţă a publicului, aceştia au dat vina pe proasta mediatizare a teatrului buzoian.

Slabă mediatizare
A urmat un concert cameral susţinut pe 2 decembrie de celebrul grup "Romanian Piano Trio". Deşi cei trei solişti au declarat că sīnt obişnuiţi ca lumea să nu vină la astfel de spectacole, mulţi dintre cei care nu s-au aflat īn sală la momentul respectiv au declarat că nu au ştiut  de acesta şi, mai ales, nu au ştiut că intrarea era liberă. Cum afişul nu-l puteai vedea decīt dacă aveai trecere prin faţa agenţiei de teatru, nu putem decīt să-i credem.

No comment
Nici măcar sărbătorile de iarnă nu au produs efectul aşteptat din partea buzoienilor. Dacă acestea ar trebui să ne facă mai generoşi şi mai īnclinaţi spre toleranţă, spectacolele umanitare ne lasă rece. Cel puţin astfel a fost situaţia īn cazul unui concert de colinde susţinut de copii cu deficienţe de vedere, care nu au avut cui să ureze "Sărbători fericite!", publicul fiind absent. Chiar dacă organizatorul spectacolului a declarat că invitaţii au fost date la mai toate instituţiile Buzăului şi că donaţiile nu erau obligatorii, prezenţa īn sală fiind mult mai importantă pentru copii, aceştia au fost profund dezamăgiţi. Cum īn programul lunii decembrie al Teatrului "George Ciprian" primit la redacţie acest concert umanitar nu era menţionat, doamna sau domnişoara secretară care s-a ocupat de redactarea lui mărtu­risind că "nu este atīt de important" pentru a fi mediatizat, ce mai putem comenta?!

Disperarea unui artist
Dacă pīnă acum am avut de-a face doar cu spectacole a căror intrare a fost liberă, concertul de colinde al lui Aurel Moldoveanu a fost pe bani sau aşa ar fi trebuit să fie, dacă ar mai fi avut loc. Sosit īn Buzău īn ziua spectacolului, acesta a aflat cu stupoare că nu s-au vīndut decīt şapte bilete, deşi unul costa doar 10 lei. Intrigat şi parcă nevenind-i să creadă că buzoienii nu vor să-l asculte live, acesta hotărăşte să-şi facă singur reclamă pe Platoul Dacia. Cum afară ploua, renunţă repede la idee, lăsīnd toată treaba pe seama sunetistului de la teatru. După cīteva ore, renunţă şi acesta. Chiar dacă, cu cīteva minute īnainte de īnceperea concertului, la intrarea īn Teatrul "George Ciprian", se vindeau bilete, spectacolul a fost suspendat.

Cu megafonul prin oraş
Suspendată a fost şi piesa "Personna", programată pentru 8 decembrie. Cauza se pare că a fost tot numărul scăzut de bilete vīndute. Cum situaţia nu se vede prea roz de pe scena Teatrului "George Ciprian", se cer soluţii urgente. Una dintre cele care au fost deja adoptate, nu ştim dacă de către angajaţii teatrului sau de către organizatorii spectacolului, a fost mediatizarea următoarei piese ce a avut loc aseară, "Piscina de la miezul nopţii", prin intermediul megafonului.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU