Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2741 > Monden-Mass-media Nr. 2741 de marti, 24 iulie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Nunta, "misiune imposibilă" īn plin sezon


Hai să ne căsătorim... la anul

articol de: Alina BUDUIANU
De cīţiva ani, buzoienii au īnceput să folosească lista de aşteptare nu doar la cozile de la farmacie, ci chiar la organizarea nunţilor. Dacă nu eşti īncă mulţumit de alegerea făcută şi alesul sau aleasa inimii nu tocmai corespunde cerinţelor tale, sfatul nostru este să-ţi programezi, totuşi, nunta şi să-ţi alegi deja restaurantul pentru petrecerea fericitului eveniment. La cīt vei avea de aşteptat pīnă īţi vine rīndul ai timp să reflectezi.

Buzoienii preferă restaurantele scumpe
Ne aflăm īn plin sezon de nunţi. Lunile iulie şi august sīnt cele mai solicitate de către cei ce vor să-şi unească destinele alături de familie şi prieteni. Dacă doi tineri se pripesc īn a lua hotărīrea de a se căsători, nu la fel se poate spune şi despre stabilirea datei şi locului de desfăşurare a nunţii. Şi nu pentru că graba strică treaba, ci pentru că şansele ca restaurantul ales pentru a găzdui cel mai fericit moment din viaţa unui cuplu să fie disponibil la data stabilită de acesta sīnt minime. Fie mirii se trec pe o lungă listă de aşteptare, care poate prelungi perioada de celibatat chiar şi cu un an, fie acceptă, īn ultimă instanţă, data propusă de restaurant. Īn Buzău, pentru zilele de sīmbătă şi chiar duminică, majoritatea restaurantelor şi-au făcut "plinul" pe anul acesta. Şi īn ciuda costurilor ridicate, restaurantele de lux sīnt cele mai solicitate, semn că buzoienii nu se uită la bani cīnd vine vorba de calitate şi rafinament. Mai puţin ocupate sīnt cele ale căror servicii nu se ridică la pretenţiile mirilor, deşi sīnt şi excepţii care fie se uită la bani, fie se grăbesc forţaţi de "īmprejurări" şi acceptă "resturile" rămase libere.

Au vrut să facă nunta īn locul īn care s-au cunoscut
Restaurantele sīnt rezervate īn baza unui contract, īn urma căruia clientul plăteşte un avans avīnd, īnsă, posibilitatea să renunţe īntr-o anumită perioadă de timp. Doi tineri căsătoriţi săptămīna trecută-Iulia (23 ani) şi Florin(25 ani)- au īntīmpinat aceeaşi problemă, găsirea unei locaţii pentru petrecere. Deşi s-au hotărīt să facă pasul decisiv acum şapte luni, s-au lovit de problema restaurantului, mai ales că doreau un anumit local, acela unde au avut prima īntīlnire. Īnsă ei au avut noroc, pentru că s-a contramandat o petrecere de botez şi, cum ei erau pe "lista de aşteptare", au reuşit să-şi pună bazele unei familii mai devreme decīt se aşteptau. Aproape că renunţaseră la ideea de a se căsători anul acesta pentru că toate restaurantele la care au apelat erau rezervate. Au primit vestea că localul este liber cu o lună īnainte de data respectivă, īnsă au fost foarte entuziazmaţi de anunţ. "Am alergat mult ca să organizez această nuntă, am răsuflat uşuraţi  cīnd am aflat că localul ales de noi a fost eliberat. Deşi am trimis tīrziu invitaţiile şi am făcut totul īn grabă, efortul a meritat.", ne-a declarat mireasa.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU