Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2688 > Monden-Mass-media Nr. 2688 de miercuri, 23 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Veşti bune despre bronzare

articol de: Laurenţiu Marinov
Bronzul este reacţia obişnuită, naturală īn cazul expunerii la soare. Aşa cum muşchii se dezvoltă şi reacţionează cīnd sīnt supuşi la efort, īn acelaşi mod reacţionează şi pielea cīnd este expusă la razele UV. Precum efortul fizic, aşa şi obţinerea bronzului trebuie realizată treptat, cu precauţie şi fără nici un fel de exagerare. Cu această atitudine privind bronzarea, poţi avea o mulţime de avantaje. Specialiştii de la Elixir Beauty Salon prezintă motivele pentru care oamenii folosesc aparatele de bronzare, motive care sīnt īn număr de trei beneficii fizice: ­sănătatea, bronzul şi  relaxarea.Bronzul la solar. Bronzul artificial se realizează īntr-o manieră diferită de bronzul natural, deoarece timpul de expunere şi măsurile exacte de UV sīnt controlate şi proiectate la ambele limite, maximă şi minimă bronzare, tocmai pentru a reduce pericolul de a provoca arsuri. De reţinut este că celulelor le trebuie 2 - 5 zile pentru a produce pigment, ceea ce īnseamnă că nu trebuie să ne aşteptăm la un bronz vizibil după o singură şedintă. Bronzarea īnsăşi, datorită formării pigmentului şi totodată a pigmentării mai īnchise, produce protecţie. Acest lucru este adesea scăpat din vedere de către cei care critică bronzul artificial şi nu apreciază rolul pe care īl au razele UVB la solar. Raza UVB este folosită īn cazul prevenirii unei boli, sau asociată unui tratament, īn boli ca: psoriazis, boală de rinichi, insuficienţă renală, īn cazul copiilor , rahitism, precum şi īn cazul celor vīrstnici, care nu se expun suficient la soare.
Serviciile de bronzare moderne oferă mult mai multe avantaje decīt doar siguranţă, datorită expunerii la razele controlate.
Bronzul obţinut la aparatele de bronzare este mai plăcut decīt la soarele arzător şi mai sigur. Plăcerea bronzatului la solar este că permite o expunere completă, permite un bronz mai uniform, mai auriu decīt o bronzare necontrolată la Soarele natural. Īn afară de acestea, nu ţi se lipeşte nisipul de piele şi nu sīnt nici insecte pe care să le īnfrunţi. Beneficiile  bronzului la solar
- Vitamina D produsă de razele UV previne osteoporoza, care astăzi este socotită īn lumea īntreagă o boală generală.
- Vitamina D ajută la creşterea densităţii oaselor, astfel reducīnd pericolul de fracturi.
- Vitamina D are un rol important īn evitarea formării Sclerosis Multiplex.
- Vitamina D are un rol important şi īn evitarea producerii unor anumite tipuri de cancer: cancerul de sīn, prostată.
- Razele UV ajută la creşterea capacităţii fizice şi psihice.
- A face solar reduce oboseala care apare odată cu astenia de primăvară.
- Are un efect de mărire a tonusului şi de reducere a depresiei.
- Stimulează circulaţia sīngelui precum şi inima şi are un efect po­-zitiv asupra dispoziţiei.
- Are un efect benefic asupra unor probleme dermatologice, cum ar fi acnee, neurodermitis etc.
- Reduce tensiunea
- Ajută la īmbunătăţirea sistemului imunitar
- Şi nici măcar nu am vorbit de aspectul fizic!
Cum foloseşti un solar?
- Īnainte de a merge la solar este recomandat să faceţi un duş pentru a īndepărta orice produs cosmetic şi să vă scoateţi bijuteriile.
- Ţineti ochii īnchişi şi purtaţi ochelari de protecţie pe toată durata expunerii.
- Zonele mai sensibile ale pielii, aluniţele şi petele cu un pigment mai pronunţat trebuie acoperite cu cremă protectoare.
- Părul trebuie şi el protejat.
- După expunere, pielea trebuie hidratată cu un lapte de corp.
- Un bronz ideal este obţinut prin 7-10 şedinte, īntr-o perioadă de 2 săptămīni.
- Clienţii trebuie să īnţeleagă faptul că o singură şedinţă, urmată de o săptămīnă de pauză, sau mai mult timp, este insuficientă pentru a crea un rezultat satisfăcător. Majoritatea oamenilor īncep să vadă rezultate după 2-3 şedinţe.
Deci, clientul nu trebuie lăsat să creadă că după o singură şedintă va obţine rezultate vizibile. Se ­obtine un bronz vizibil după 5-6 ­şedinţe.
Efectele folosirii solarului se ­observă după 4 ore de la utilizare, īn cazul īn care aparatul conţine tuburi VHO, deci este posibil ca rezultatele să apară seara. De aceea, se recomandă a se face pauză de 48 de ore īntre şedinţe.
Este nerecomandată folosirea aparatului de bronzare dacă:
- Ai sub 16 ani.
- Iei medicamente ce cresc ­sensibilitatea la razele UV sau ai ­restricţie medicală īn ceea ce priveşte expunerea la soare.
- Ai o piele deschisă la culoare şi sensibilă, care se arde uşor şi nu se colorează niciodată.
- Ai numeroşi pistrui sau negi.
- Ai, sau ai avut īn copilărie, probleme legate de arsuri ale pielii.
"Pentru un bronz frumos şi luminos   nu vă rămīne decīt să veniţi la Elixir Beauty Salon şi să vă luaţi porţia de soare."

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU