Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3191 > Monden-Mass-media Nr. 3191 de joi, 22 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

150 de ani de la Unirea Principatelor


Ziua Unirii, sărbătorită la Muzeul Județean de Istorie

La evenimentul din sala mare a muzeului se vor acorda plachete personalităților de marcă ale județului

articol de: (R.B.)
Ziua Unirii, sărbătorită la Muzeul Județean de Istorie
 

Data de 24 ianuarie reprezintă un moment de referință în istoria poporului român. "Mica Unire" a Moldovei cu Țara Românească, înfăptuită la 24 ianuarie 1859, în timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a precedat ceea ce avea să se petreacă în secolul al XX-lea, "Marea Unire".

300 de plachete

Acest moment istoric va fi marcat, și la Buzău, printr-o serie de activități. La Muzeul Județean de Istorie Buzău va avea loc mîine, începînd cu ora 11.00, "un eveniment la care vor fi acordate aproximativ 300 de plachete  persoanelor care s-au ocupat de istoria Buzăului, partenerilor muzeului din județ sau din alte județe și tuturor primarilor comunelor buzoiene", ne-a declarat directorul Muzeului Județean, Doina Ciobanu.
După spusele reprezentanților instituției, plachetele sînt deosebite, pe una dintre fețe va fi stema actuală a județului, iar pe cealaltă față va fi reprezentarea unui tablou ce reprezintă prezența domnitorului Cuza la Buzău.

Simpozion și expoziție despre importanța Unirii

Cei care vor fi prezenți la ceremonie vor putea admira o expoziție cu obiecte din tezaur și vor participa la un simpozion despre importanța Unirii, realizată la 24 ianuarie 1859. Programul evenimentelor va conține și un spectacol de o oră, organizat de Centrul de Îndrumare și Conservare a Artei Populare Buzău din cadrul Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național. Manifestările vor continua și sîmbătă, cînd elevii Seminarului Teologic vor susține un moment artistic, începînd cu ora 10.00, urmat de vizitarea sălilor muzeului. Manifestări și la Biblioteca Județeană. Ziua Unirii va fi marcată și la Biblioteca Județeană "V. Voiculescu", printr-o expoziție a secției de pictură din cadrul Școlii Populare de Artă, cu lucrări de specialitate care abordează tema Unirii și peisaje de iarnă. Vernisajul va avea loc vineri, începînd cu ora 11.00, în aula Basil Iorgulescu a Bibliotecii.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU