Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3161 > Monden-Mass-media Nr. 3161 de miercuri, 10 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Craiovean, adoptat de Buzău


Constantin Angelescu, omagiat la Biblioteca Județeană

Nicolae Peneș a lansat primul volum al unei lucrări despre reformatorul învățămîntului românesc

articol de: (L.R.)
Constantin Angelescu, omagiat la Biblioteca Județeană
 

Ieri, în aula "Basil Iorgulescu" a Bibliotecii Județene "Vasile Voiculescu" a avut loc lansarea primului volumul din lucrarea "Dr C Angelescu-reformator al învățămîntului românesc", de Nicolae Peneș.
Au luat cuvîntul, în prezentarea cărții, profesorul universitar Ion Bulei, scriitorul Marin Ifrim, istoricul Valeriu Nicolescu și publicistul Viorel Frîncu. Printre invitați au fost prezenți elevi de la Colegiul Agricol din oraș, care poartă numele lui Constantin Angelescu, precum și directorul acestui liceu. Invitata de onoare, Ioana Angelescu, nepoata omului politic C. Angelescu, a lipsit din motive de sănătate.

Prefața scrisă de Ion Bulei

A luat cuvîntul și Ion Bulei, prieten cu autorul lucrării, care a realizat prefața cărții și care a menționat că "C Angelescu este un intelectual polivalent, bun chirurg, medic cu studii la Paris, om politic, colecționar cu o bibliotecă cu peste 40 000 de volume, tablouri, timbre și ceasornice. Este un continuator al lui Spiru Haret, care a fost ministru al învățămîntului timp de 11 ani. Contribuția sa e esențială, nu dă doar legi, ci contribuie la punerea lor în practică, la inițiativa sa se ridică peste 10 000 de școli, inclusiv la Buzău".

Căsătorit cu Virginia Monteoru

Volumul lansat nu a fost prima carte a lui Nicolae Peneș despre omul politic și reformator al învățămîntului românesc C Angelescu, scriitorul a mai publicat în 1998 "Dr C Angelescu, povestea unei vieți". Pentru anul viitor, Nicolae Peneș a anunțat volumul al doilea, ce va cuprinde legile recuperate, date de Constantin Angelescu, "pentru că trebuie să-i cinstim memoria așa cum se cuvine", este de părere autorul. "Buzăul a avut șansa să aibă două mari personalități Alexandru Marghiloman și C Angelescu, oameni politici. Chiar dacă este craiovean, C Angelescu a trăit și s-a căsătorit la Buzău cu Virginia Monteoru și a fost parlamentar de Buzău".

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU