Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3126 > Monden-Mass-media Nr. 3126 de miercuri, 29 octombrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Plaiurile buzoiene, imortalizate în operele invitaților

articol de: Livia RADU
Plaiurile buzoiene, imortalizate în operele invitaților
 

La Monteoru, a avut loc la sfîrșitul săptămînii trecute cea de-a cincea ediție a taberei de documentare organizată de Fundația Progresiv, la care au participat renumiți artiști plastici din țară, prin­tre care: Nicolae Alexi, Anca Boeriu, Mihai Mănescu, buzoienii Iuri Isar și Dobrin Pompiliu, Florin Stoiciu, Gabriel Covacs și Victor Velculescu. Evenimentul, desfășurat la pensiunea "La Pădure" în perioada 23-26 octombrie, se va finaliza cu un vernisaj organizat mai întîi la București în luna mai, după care lucrările vor fi expuse și la Buzău, la Galeriile de Artă.

O parte din lucrări vor fi donate fundației

Nicolae Alexi a participat la tabăra de documentare încă de la prima ediție și „îmi propun să vin cîtă vreme va funcționa acest mecanism. Într-o lume mercantilă, interesată exclusiv de profit, este de apreciat inițiativa unor oameni preocupați de artă", a declarat artistul, care a continuat cu umor: "sînt foarte talentat". Fiecare artist va dona o parte din lucrările realizate pe Valea Buzăului unei expoziții, care aparține fundației "Progresiv". Mihai Mănescu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici și profesor universitar, este de părere că "la Buzău sînt locuri foarte frumoase, de unde vom pleca cu un bagaj de imagini impresionant. Valea Buzăului și Vulcanii Noroioși îmi sînt foarte dragi".

În cadrul expoziției se vor organiza licitații

Artiștii reuniți în tabăra de documentare au recunoscut că astfel de inițiative mai sînt în țară, însă la Buzău standardele și țintele sînt bine stabilite. Fiecare ediție a dus la apariția unui catalog, iar anul acesta va fi scos și un cd, care va conține un film documentar, intitulat "Monteoru Visual Art", realizat pe parcursul documentării. Expoziția, care va fi organizată, ca și în anii precedenți, la "Simeze", în capitală va cuprinde un program expozițional, precum și licitații.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU