Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3075 > Monden-Mass-media Nr. 3075 de luni, 1 septembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Andrei vrea să ajungă la Hollywood

articol de: Livia Radu
Andrei vrea să ajungă la Hollywood
 

Elev în clasa a XII-a la Colegiul Național "B.P.Hașdeu", Andrei Șerban se poate lăuda la doar 18 ani cu participarea la seminarii internaționale, premii, obținute la concursuri literare, membru al cenaclului "Săgetătorul", condus de Tudor Opriș.
Andrei este de asemenea redactor la revista liceului, "Viziuni", actor, editor, scena­rist și regizor al scurt-metrajului "Casting", prezentat la Toronto la Festivalul de film studențesc.

Preocupări de viitor cineast
În prezent, Andrei  lucrează la un proiect împreună cu Ana Vîjdea, despre drepturile elevilor și tinerilor, ini­țiat în România de Unicef, care va fi prezentat în Suedia în perioada 8-10 septembrie, unde vor mai participa reprezentanți din Spania, Marea Britanie, Suedia și România. Proiectul trebuie să acopere toate sondajele și punctele de vedere expuse la seminarul "Avocatul elevilor", ce s-a derulat în București, Ilfov și Buzău. Andrei a pregătit un scenariu, pe care l-a trimis în SUA, la Festivalul "Slamtance", din Utah, ce se adresează cineaștilor independenți sau în devenire, scenariu ce a fost ales în urma preselecției. Tînărul buzoian așteaptă cu emoție rezultatul, pe care îl va afla la festivitatea de premiere, ce va avea loc în luna ianuarie 2009.

Pasionat de cinematografie
Încă de la trei anișori, Andrei urmărea filmele și serialele difuzate la TV, iar cu timpul a devenit fascinat și a dorit să cunoască toate curentele din cinematografie, pentru a-și face o cultură solidă în acest domeniu. A fost influențat de scriitori, filozofi și regizori, precum: Stanley Kubrick, David Lynch, Franz Kafka, Gabriel Garcia Marquez sau Immanuel Kant. Andrei are propriul său site de critică de film, www.careggiana.com, care este accesat de tinerii pasionați de lumea filmului. În drumul ales de Andrei către lumea filmului, următorul pas va fi  susținerea a două examene luna aceasta pentru admiterea la Universitatea din Chicago, SUA, care se dau cu un an înainte de admiterea propriu-zisă. "Acolo se oferă mai multe burse, se face mai multă practică și mai puțină teorie, Hollywood-ul este mai aproape".

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU