Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3039 > Monden-Mass-media Nr. 3039 de luni, 21 iulie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

O viață în slujba gimnasticii


Pe podium alături de Nadia Comăneci

Gabriela Trușcă Robu se mîndrește cu medalia obținută la Olimpiada de la Montreal în 1976

articol de: (L.R.)
Pe podium alături de Nadia Comăneci
 
Acum, privind în urmă, la anii de glorie din cariera sa de gimnas­tă, Gabriela Trușcă Robu își amintește cu plăcere de competițiile la care a participat, în special de Olimpiada de la Montreal din Canada din anul 1976 și de premiile pe care le-a obținut. Acum, ca an­trenoare, este rîndul ei să lucreze cu copiii și să-i pregătească pentru concursuri, olimpiade și premii.

Primii pași în gimnastică

Mama Gabrielei a dus-o inițial la atletism pentru a se dezvolta, căci era prea mititică din punct de vedere fizic. Antrenorii de la Sport Club Bacău și-au dat seama însă că are înclinații spre gimnastică, astfel că la șapte ani a început antrenamentele. După ani de muncă, eforturi și renunțări, a participat la prima competiție la vîrsta de zece ani. Au urmat medalii la toate categoriile, atît cu echipa, cît și la individual compus.

Laurii și gloria

La Campionatul Internațional de la Bacău de gimnastică, Gabriela Trușcă a obținut locul trei la individual compus, după Nadia Comăneci și Teodora Ungureanu. Medalii de aur, argint și bronz a cîștigat la competiții naționale, dar și internaționale, în S.U.A, Brazilia, Mexic, China și majoritatea țărilor europene. În 1977, gimnasta a fost premiată cu argint la Campionatele Mondiale Universitare de la Varna cu echipa și medalie de argint la paralele.

Cea mai frumoasă amintire
Cel mai bun rezultat al Gabrielei rămîne medalia de argint la Olimpiada de la Montreal, din Canada, din anul 1976. Lotul României de la Montreal a fost format din Nadia Comăneci, Gabriela Trușcă, Teodora Ungureanu, Mariana Constantin, Anca Grigoraș, Georgeta Gabor. "Cînd te afli pe podium și toate luminile sînt pe tine, ai mari emoții , dar atunci asculți imnul țării altfel, îți dai seama că ești o mică parte din țara ta, că ești apreciat și admirat de o lume întreagă. Pentru fiecare sportiv acesta reprezintă succesul suprem, cînd ajungi la cea mai importantă competiție, adică Olimpiada, poți spune că merită să faci sport de performanță".

Arbitră internațională

Venită în Buzău în 1985, datorită carierei militare a soțului, Gabriela Trușcă Robu a antrenat multe generații de copii, iar acum se bucură de rezultatele elevei sale, Gabriela Drăgoi, care luna aceasta a cîștigat medalia de aur cu echipa la Campionatele Europene din Franța. Cea mai mare dorință în calitate de antrenoare este ca Gabriela să participe cu succes la Olimpiada de la Beijing. Gabriela Trușcă este arbitră internațională din 1992 și membră a Comitetului Tehnic al FRG. Rezultatele deosebite atît ca gimnastă cît și ca antrenoare dovedesc faptul că atunci cînd pasiunea, seriozitatea și munca se unesc, nimic nu este imposibil.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU