Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2936 > Monden-Mass-media Nr. 2936 de luni, 17 martie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Interesul Romāniei ŗi provocarea unitćžii

de Bogdan OLTEANU
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

"Ba da" cu patru fete frumoase şi talentate

articol de: Livia Radu
"Ba da" cu patru fete frumoase şi talentate
 
Una dintre  trupele de succes a Buzăului, aflată deocamdată la īnceput de drum, este grupul etno "Ba Da", alcătuit din patru tinere domnişoare din oraşul nostru: Bianca Elena Purcărea, Adriana Stuparu, Andreea Luntraru şi Diana Ioniţă. Trupa s-a format īn noiembrie 2005, la iniţiativa profesorului Constantin Ungureanu, cu care fetele iau lecţii de canto.

Cu ce se mīndresc
După aproape doi ani şi jumătate de activitate, fetele se pot considera mici vedete locale, sīnt invitate să cīnte la toate spectacolele organizate la nivel de judeţ, la serbări cīmpeneşti şi munteneşti, petreceri organizate de firme sau restaurante. Succesul lor a trecut de graniţele Buzăului, fetele au avut apariţii la posturile de televiziune cu specific muzical, gen: Etno, Favorit, Naţional.

Au şi un videoclip
Profesorul Ungureanu, care se ocupă de mulţi copii talentaţi din Buzău şi are rezultate impresionante la concursurile organizate pe plan naţional, le-a compus fetelor piese, cu care acestea au scos un album, intitulat "De-aş fi pasăre", CD cu 9 cīntece īn stil etno. La aceeaşi melodie au īnregistrat un videoclip difuzat de televiziunile de profil. Firma de īnre­gistrări din Galaţi, unde s-a făcut videoclipul, vrea să ia fetele sub īndrumarea ei, dar deocamdată acestea au contract cu Centrul de Creaţie din Buzău, care a suportat pīnă acum cheltuielile de īnregistrare şi promovare a trupei.

Să le cunoaştem
Componentele trupei sīnt talentate la muzică, dar, fiind eleve, acordă mare atenţie şcolii. Rezultatele şcolare bune reprezintă o condiţie stabilită de părinţi, fără de care fetele ştiu că nu pot continua drumul ales.Bianca, elevă īn clasa a VIII-a, participă la olimpiadele de Limba şi Literatura romānă, engleză şi franceză şi a făcut un curs de jurnalism. Este conside­rată romantica trupei, īi place să scrie poezii, o parte dintre ele le-a publicat īn revista şcolii şi īn ziare locale. Ia lecţii de orgă cu profesorul Vasile Leonard la Şcoala Populară de Artă şi a făcut 5 ani de dans sportiv la Clubul Alegretto. Adriana  este  elevă la Liceul de Artă "Margareta Sterian", studiază canto şi pianul şi iubeşte muzica populară.Diana, cea mai tīnără membră a trupei, este elevă la Liceul "Spiru Haret" şi a participat cu bune rezultate la concursurile de muzică "Ti amo" şi "Mamaia copiilor".Andreea este o elevă silitoare a Liceului "Radu Vlădescu" şi se pregăteşte de pe acum pentru faculatatea pe care vrea să o urmeze : Drept sau Jurnalism.Deşi foarte tinere, fetele se pregătesc temeinic pentru o carieră muzicală şi luptă pentru ca viitorul lor să fie plin de succese.

 

COMENTARII

anonim,:
ffdgf
aolo ce naspa raaauuuuuuuu uuurrrrat
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU