Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2925 > Monden-Mass-media Nr. 2925 de marti, 4 martie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Circul parlamentar dć ŗi legi, nu numai spectacole comice (2)

de Ion CRISTOIU
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Jurnaliştii au jurizat un concurs internaţional

articol de: Livia Radu
Jurnaliştii au jurizat un concurs internaţional
 
Colegiul Tehnic din Buzău a organizat un concurs de desen pe tematica - cuvinte intraductibile ilustrate prin imagini, la care au participat peste 80 de lucrări, trimise de copii cu vīrste īntre 5-18 ani. Dorindu-se iniţial un concurs naţional, evenimentul s-a extins şi s-au primit desene din toate colţurile ţării, dar şi din SUA şi Egipt, devenind, astfel, un concurs internaţional.

De la dorul de ţară la transhumanţă
Alături de concursul de desen s-a iniţiat o competiţie de traducere a unei poezii date, īn acest caz fiind vorba despre "Laudă omului" de Nichita Stănescu. Traducerea s-a făcut īn limba maternă a participanţilor, īntr-un grai sau dialect romānesc. Jurizarea celor două competiţii s-a realizat ieri, din juriu făcīnd parte Lucreţia Băluţă, reprezentant UNESCO, profesori de arte plastice şi de limba şi literatura romānă ai Colegiului Tehnic şi jurnalişti din presa locală.Printre cele mai apreciate desene s-au numărat lucrări ale copiilor din Buzău, Iaşi, Călăraşi, Brăila. Temele au fost variate, de la desene abstracte la portul popular romānesc, de la dorul de ţară la transhumanţă.

"Har şi sensibilitate"
S-au acordat trei premii, o menţiune şi un premiu special. Locul īntīi a fost obţinut de Evelina Vişan, elevă īn clasa a-VIII-a la Şcoala Generală nr. 8 din Buzău pentru desenul intitulat "Har şi sensibilitate", ilustrīnd o fată cīntīnd la vioară. Locul al doilea s-a acordat pentru "Cuvinte cu aripi", desenul lui Ştefan Dache, elev īn clasa a-VIII-a īn Brăila, lucrarea sa reprezentīnd un păun īntr-o cromatică  foarte variată. Cel de-al treilea premiu a fost obţinut de desenul lui Vlăduţ Olariu, elev īn clasa a-VI-a din Iaşi, pentru lucrarea "Doina de dor". Acest desen reprezintă un ciobănaş īn costum popular, cīntīnd la fluier mioarelor sale. Premiul special l-a cīştigat Cătălina Preda din Argeş, iar menţiunea Mihai Constantin din Călăraşi pentru desenul "Să-i facem capul calendar".

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU