Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2920 > Monden-Mass-media Nr. 2920 de marti, 26 februarie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Germania, cu tunurile pe Elvežia

de Bogdan CHIRIEAC
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Hobby de pensionar

articol de: Livia RADU
Hobby de pensionar
 
Pasiunea, dar şi dorinţa de a petrece o bătrīneţe frumoasă īi aduce zilnic la ceea ce a devenit cu timpul parcă o datorie. O datorie plăcută, īndeplinită cu drag, ca o continuare a anilor de serviciu, ceea ce le dă sentimentul de apartenenţă. Se simt aici, īn faţa meselor noi şi frumos amenajate special pentru ei, ca īntr-o familie.

Īşi omoară timpul

Am stat de vorbă cu cīţiva pensionari, printre care Ionel Mitu, de 74 ani, fost militar de profesie, Dumitru Borgea, īn vīrstă de 79 ani şi Ioan Chivu, de 77 ani. Īntrebaţi fiind ce alte pasiuni mai au, ne-au spus că obişnuiau īn tinereţe să meargă la pescuit, dar acum nu-şi mai permit, iar şahul şi tablele nu costă nimic. "Ne omorīm şi noi timpul, copiii şi nepoţii au crescut, a trecut vremea cīnd īi plimbam īn parc. Şi noi am muncit mult īn tinereţe, e cazul să recuperăm. Nu ratăm nici o zi, doar cīnd ne pun soţiile la scuturat covoare sau lustruit parchetul. Ele nu se supără, īn timpul ăsta se uită la telenovele. Aici sīntem prezenţi de la 10-13, ajungem numai bine acasă la ora mesei, după care ne facem somnul de după-amiază, organismul o cere."

Nu joacă pe bani

Cele 15 mese din parcul buzoian erau toate ocupate, ba chiar īn jurul lor stăteau adunaţi mulţi privitori, interesaţi de mersul jocurilor. La mesele de table se cerea un şase-şase, la cele de şah īncordarea era maximă, mai rela­xaţi fiind jucătorii de rummy. Scorul partidelor se notează īn carneţel, pentru a nu apărea discuţii: "ne-a lăsat memoria, neuronii nu se regenerează şi, ca să nu ne certăm, notăm. Noi nu jucăm pe bani, dar să se ştie cine e cīştigător. Cine cīştigă rămīne la masă, cine pierde se ridică". Am īntrebat dacă nu se ceartă pe mese, ei fiind īn jur de 60-70 de persoane, dar ne-au asigurat că se aplică legea nescrisă a primului venit, cine ocupă masa poate sta la ea toată ziua.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU