Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2855 > Monden-Mass-media Nr. 2855 de marti, 4 decembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Escadrilele mediatice

de ION CRISTOIU
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

"Ghi Romao" la teatru

articol de: Alina BUDUIANU
"Ghi Romao" la teatru
 
Vineri seara, Teatrul "George Ciprian" a fost gazda unui spectacol inedit. Atīt protagoniştii de pe scenă, cīt şi publicul a fost unul aparte şi foarte rar īntīlnit īntr-o sală de teatru. Romii din Buzău au avut, cu acest prilej, una dintre puţinele ocazii de a-şi vedea portul şi dansurile tradiţionale īn cadrul unui spectacol  organizat īn mod profesionist, īn care unii dintre cei mai buni lăutari şi dansatori şi-au arătat măiestria.

Intrarea liberă nu a tentat prea mulţi buzoieni
Deşi intrarea la "Ghi Romano" a fost liberă, spectacolul a īnceput cu sala aproape goală. Vizibil dezamăgiţi, lăutarii au īnceput "show-ul" cu un apel la toleraţă şi īnţelegere faţă de etnia lor, după crima din Italia care a cutremurat o Europă īntreagă, fapt de la care a pornit ideea unui turneu de nondiscriminare prin promovarea tradiţiilor şi culturii romilor. Ceea ce a urmat nu a fost decīt o dovadă īn plus că, la joc şi la muzică, romii sīnt neīntrecuţi. Cum cei prezenţi s-au distrat de minune, sala teatrului devenind locul de desfăşurare a unei imense petreceri, telefoanele mobile au fost folosite la maxim pentru a-i aduce la cheful aflat īn plină desfăşurare şi pe cei dragi. Īncetul cu īncetul, tot mai mulţi curioşi au luat drumul teatrului, majoritatea cunoscīndu-se īntre ei, fapt explicat şi prin discuţiile purtate peste 5 rīnduri sau prin ţipetele pline de entuziasm cīnd se recunoşteau.

A lipsit un nume de pe afiş
Din păcate pentru cei prezenţi, de pe scenă a lipsit cunoscutul ţambalist Marius Mihalache, iar regia spectacolului, deşi pe afiş apărea semnată de Claudiu Bleonţ, nu s-a văzut nicăieri pe parcursul celor aproape două ore de cīntec şi joc. Fie oraşul nostru este prea nesemnificativ pentru a se respecta scenariul pus īn scenă pentru capitală, fie regizorul "a mirosit" că nu are pentru cine. Astfel, buzoienii s-au mulţumit doar cu o īnşiruire de dansuri tradiţionale şi cīntece lăutăreşti autentice, fiind privaţi de prezentarea unor obiceiuri  ţigăneşti.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU