Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2824 > Monden-Mass-media Nr. 2824 de duminica, 28 octombrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 14

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Ioan Gyuri Pascu şi Blazzaj au urcat pe scena Casei Tineretului

articol de: Alina BUDUIANU
Īn acest sfīrşit de săptămīnă buzoienii amatori de blues şi jazz au avut parte de două seri speciale. Festivalul Bluzău 2007 a adus īn faţa iubitorilor de  muzică bună cīteva trupe inedite, care nu doar au īntreţinut o atmosferă īncărcată de ritm şi exuberanţă instrumentală, ci au produs inevitabil două senzaţii. Una de tristeţe că nu au fost decīt două seri dedicate acestui gen de muzică, iar cealaltă de regret pentru cei ce au ratat acest festival.

Prima seară de blues & jazz

Vineri, sala de spectacole a Casei Tineretului a devenit, pentru două seri, un mic sanctuar al iubitorilor de jazz şi blues. Influenţele rock au atras şi mulţi fani ai genului. Festivalul Bluzău nu a dezamăgit nici anul acesta. Trupele invitate au ţintuit practic publicul pe scaune, acesta īnvingīnd somnul de după miezul nopţii, rămīnīnd fidel spectacolului pīnă la sfīrşit. Prima trupă care a dat startul unei noi ediţii Bluzău a fost "Quo Vadis" din Timişoara, care a cīntat şi piese proprii, dar şi cīteva cover-uri blues-rock. A urmat Baicea Blues Band, care s-a conformat dorinţei publicului de a reveni pe scenă şi a mai cīntat o piesă pentru cei care au aplaudat īn picioare evoluţia celor trei interpreţi. Prima seară s-a īncheiat cu un recital Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, ce s-a desfăşurat pīnă tīrziu īn noapte, fără īnsă  ca cei prezenţi să dea urmă de oboseală. Celebrul artist şi-a anunţat cu acest prilej şi intenţia de a-şi lansa următorul său album la Buzău, evenimentul urmīnd a avea loc la mij­locul lunii decembrie. Berea a fost nelipsită de pe scenă, iar Gyuri a dat dovadă şi de īndemīnare, jucīndu-se practic cu chitara. Simpaticul interpret a cucerit publicul, a stīrnit zīmbete, dar şi
admiraţie.

Pe curīnd, Bluzău!

Īn ultima seară a festivalului, Blazzaj, Blues Cafe şi Blue Family au īncīntat publicul. Ca de obicei, drumul lung de la Timişoara, de unde a venit prima trupă care s-a urcat pe scenă, "Blazzaj", a făcut ca festivalul să īnceapă cu o īntīrziere de o oră, timp īn care cele trei formaţii au repetat. Stilul inedit au solistului de la "Blazzaj" de a se mişca pe ritmul muzicii a fost unul dintre punctele de atracţie ale serii. Muzica bună, īntreţinută cu bere şi fum de ţigară, au īncheiat Bluzău 2007.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU