Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2813 > Monden-Mass-media Nr. 2813 de marti, 16 octombrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 12

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Reflexie de lumini şi chipuri

articol de: Alina BUDUIANU
Unul dintre obiectele decorative, cu un important rol practic, care nu lipseşte din nici o locuinţă, este oglinda. Adīnceşte suprafeţele, dă luminozitate, dinamism, creează reflexii spectaculoase punīnd īn evidenţă un anumit spaţiu al īncăperii sau un obiect. Un perete pe care se află o oglindă conferă senzaţia de spaţiu lărgit şi de luminozitate, aceasta reflectīnd şi īmprăştiind lumina īn cameră pīnă īn colţurile īntunecate. Īn diferite forme, dimensiuni, cu rame sau fără, acestea sīnt disponibile īn orice magazin de amenajări interioare sau se pot cumpăra din atelierele unde se taie sticla.

Oglindă oglinjoară, cine e cea mai frumoasă din... casă?!
Pentru doamne şi domnişoare, oglinda este cea mai bună prietenă. Este o devotată păstrătoare a unor secrete nebănuite, dar şi o prietenă sinceră, care spune verde-n faţă adevărul despre felul īn care arăţi. Aşadar, orele petrecute īn faţa ei sīnt unele dintre cele mai plăcute şi relaxante. Oricīt de rău am arăta īntr-o dimineaţă, oglinda nu va spune nimănui. Va fi micul nostru secret. Va aştepta răbdătoare īnceperea ritualului de īnfrumuseţare şi nu se va supăra dacă cīteodată ne mai şi strīmbăm la ea, īi īntoarcem spatele sau vărsăm lacrimi de crocodil că rochiţa de anul trecut nu ne mai īncape. Cīt de importantă este o oglindă īn camera unei fete am īncercat să aflăm de la două adolescente:

Oglinda īn Feng Shui
Īntrebuinţarea oglinzilor īn Feng Shui este foarte interesantă. Oglinda este deseori folosită pentru a respinge elemente din exterior care ar putea perturba armonia căminului. Dacă īn dormitor aveţi o oglindă īncercaţi să o poziţionaţi īn aşa fel īncīt să nu reflecte patul īn care dormiţi, se spune că este foarte dăunător la relaţia de cuplu. Nu se recomandă aşezarea unei oglinzi īn faţa uşii sau a ferestrelor, deoarece, prin reflexie, oglinda va respinge energia vitală şi nu īi va permite să circule īn mod liber īn cameră.

Superstiţii īn oglindă
Cīnd moare cineva se acoperă toate oglinzile din casă. Bătrīnii spun că sufletul răposatului privindu-se īn oglindă rămīne captiv şi nu mai părăseşte acea casă. Cel care se uită īn oglindă cīt timp cadavrul se află īncă īn casă va fi următorul care va pieri. Nu e bine să se stea īn faţa oglinzii pe īntuneric. Dacă īntr-o cameră se află 13 persoane, cel care stă īn partea opusă oglinzii va muri. De asemenea, aduce ghinion privirea propriului chip īn oglindă la lumina lumānărilor. Oglinzile trebuie acoperite īn timpul furtunilor pentru că atrag fulgerele. E semn de ghinion să primeşti īn dar o oglindă. Spargerea unei oglinzi este un lucru īngrozitor, pentru că şapte ani de nenorociri se vor abate peste cel care a spart-o.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU