Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2812 > Monden-Mass-media Nr. 2812 de luni, 15 octombrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 12

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Lavinia Şandru i-a invitat pe buzoieni la o comedie

articol de: Alina BUDUIANU
Vineri  seara, buzoienii au avut parte de un cocktail inedit de teatru şi politică, totul servit cu mult zīmbet pe buze de către Lavinia Şandru. Un spectacol de teatru transformat īn pretext pentru campania europarlametară pro PIN a scos din case zeci de buzoieni dornici să vadă pe gratis o comedie spumoasă, īn care protagonişti au fost actori celebri ai Teatrului Naţional din Bucureşti. "Un bărbat şi mai multe femei" i-a adus pe scena Teatrului "George Ciprian" pe Magda Catone, Claudiu Bleonţ şi pe Ovidiu Duban, īntr-un spectacol interactiv, īn care publicul a fost permanent conectat la jocul actorilor prin intervenţiile directe ale acestora, dialogul personajelor intersectīndu-se cu cel al publicului.

Cīnd īn politică se joacă teatru
Īnghesuială, mulţi adolescenţi, agitaţia caracteristică dinaintea urcării pe scenă a eroului serii, care de data aceasta a fost o eroină, pe scurt atmosfera de vineri seara, din sala Teatrului George Ciprian. Toată lumea şi-a ocupat locurile, iar cīnd Lavinia Şandru şi-a făcut apariţia, un freamăt de admiraţie a cuprins īntreaga sală. "A venit!", "Ce bine arată!", cam aşa sunau comentariile celor din jur, care nu mai conteneau cu blitzurile camerelor foto. S-a urcat pe scenă, īmbrăcată ca o adolescentă a anilor 80, alb şi negru, cu un zīmbet larg şi o dantură perfectă. O scurtă cuvīntare despre scopul īntīlnirii, prin care a īncercat să convingă publicul de sinceritatea intenţiilor sale, īnsoţită de urarea "Vizionare plăcută!", coborīnd de pe scenă īn aplauzele furtunoase ale admiratorilor de aceeaşi culoare politică.

Un spectacol interactiv, cu un public actor
S-a servit şampanie spectatorilor, s-a anulat cenzura limbajului, s-a comunicat permanent cu publicul din sală, făcīndu-l practic personaj īntr-o comedie modernă, cu un subiect actual şi cu un potenţial tematic inepuizabil, relaţia bărbat-femeie, un nesfīrşit război al sexelor. Trei actori, dintre care unul prezent pe scenă doar pentru cinci minute, au reuşit să redea o serie de conflicte şi eşecuri interpersonale, care au reuşit să menţină pe chipul celor prezenţi un zīmbet larg, iar īn sală o atmosferă lejeră, īntreţi-nută de imprevizibilul joc al actorilor. Toate personajele feminine, opt la număr, au fost interpretate de Magda Catone, alternanţa rolurilor făcīndu-se īn faţa spectatorilor, prin schimbarea vestimentaţiei. Atīt Claudiu Bleonţ, cīt şi Magda Catone au făcut apel la implicarea publicului īn jocul actoricesc, făcīndu-l parte activă din spectacol.

Pentru unii teatrul rămīne un mister al bunului simţ
Nu ştim cīţi membri PIN au luat parte la spectacol, dar cu siguranţă īn sală au fost şi dintre cei care au profitat de gratuitatea acestuia pentru a-şi petrece  īntr-un mod plăcut sfīrşitul de săptămīnă. Deşi piesa a conţinut unele replici ce impuneau "cenzura", minorii din sală au făcut brusc 18 ani şi au rīs mai ceva ca adulţii la expresiile licenţioase de pe scenă. Lăsăm la o parte rīsul de-a dreptul isteric al unora, dar şi vorbitul la telefon īn timpul piesei, deşi Claudiu Bleonţ a zis la īnceputul ei că nu e nevoie de īnchiderea telefoanelor mobile. Unii chiar l-au ascultat, făcīnd din atmosfera specifică unei săli de teatru una de stadion, din care mai lipsea scuipatul seminţelor. Deşi după spectacol a fost anunţată o sesiune de autografe, puţini s-au īnghesuit să primească o semnătură pe fluturaşii lăsaţi sugestiv pentru acest lucru pe scaunele din sala de teatru.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU