Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2746 > Monden-Mass-media Nr. 2746 de luni, 30 iulie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 1

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Fotograful de nuntă, un personaj discret

articol de: Alina BUDUIANU
Timpul nu stă pe loc, iar momentele frumoase ale vieţii, pe care ne dorim să le trăim la nesfīrşit, trec cel mai repede. Dacă pentru organizarea evenimentelor unice din viaţa noastră am depus un mare efort şi am investit mulţi bani, cu atīt mai mult ne dorim să păstrăm ceva din ele şi peste timp.


Fotograful, un risc pentru amintirile tale
Fotografiile sīnt mai mult decīt simple imagini din trecut. Ele păstrează vii amintiri ce trezesc emoţii. De aceea este foarte important să ştii la cine apelezi ca să imortalizeze cele mai frumoase clipe din viaţa ta. Un fotograf profesionist este cea mai bună alegere, mai ales dacă este vorba de momentul nunţii, un eveniment unic īn viaţa fiecăruia.
Chiar dacă prietenii sau rudele se oferă să-ţi facă poze, trebuie să se ţină seama că fotografia este īn primul rīnd o artă īn care fiecare detaliu contează. Pentru a nu se rata momentul, nu trebuie să se facă rabat de la calitate, chiar dacă profesionalismul costă. Fotograful nu doar apasă pe un buton, nu trebuie să fie un aventurier lăsat să se joace cu amintirile tale.
El este unul dintre cele mai importante personaje ale unei nunţi. Dacă mirii sīnt īn centrul atenţiei tuturor, prezenţa fotografului trebuie să fie insesizabilă, pentru a surprinde momente speciale şi cīt mai naturale.

Lui i-au zīmbit sute de buzoieni
A mers la sute de nunţi şi i-au zīmbit sute de mirese. Este responsabil de amintirile a sute de buzoieni, care mai trăiesc emoţia nunţii lor datorită pasiunii şi profesionalismului său. Viorel Anghel a oprit timpul īn loc īn fotografii ce păstrează ­intacte clipe pe care buzoienii care au apelat la el vor să le retrăiască la nesfīrşit... Gene­raţii de cupluri īl recomandă ca fiind unul dintre cei mai buni īn meseria sa, calitatea fotografiilor, faptul că ştie să lucreze cu oamenii, foloseşte unghiuri de fotografiere cīt mai originale şi ştie să exploateze optim decorul fiind dovezi de necontestat. Este pasionat de fotografie din clasele primare, la 10 ani cumpărīndu-şi primul aparat. Devine astfel micul fotograf al şcolii. Īn timpul liceului capătă experienţă prin imortalizarea experienţelor din laboratorul de chimie, a reuniunilor de clasă, a chipurilor de profesori şi colegi. Un an de zile urmează cursurile Şcolii de Fotografie din Bucureşti, iar īn 1986 se angajează ca fotograf profesionist la Starea Civilă, unde īl găsim şi īn prezent. O poză cu Nicolae Ceauşescu şi Gheorghe Maurer īi trezeşte aminitiri din perioada cīnd fotografia digitală era doar un vis, dar munca īntr-un studio foto era mai uşoară şi necesita mai puţin timp. Discreţie, spirit de observaţie şi multă imaginaţie sīnt calităţile ce fac din el un fotograf original. Experienţa īn fotografie l-a īnvăţat să cunoască dinainte fiecare mişcare a mirilor, să prevadă momentele speciale şi nu de puţine ori s-a īntīmplat să fotografieze nunta copiilor celor care au apelat la serviciile sale cu zeci de ani īn urmă. Īn viitorul apropiat īşi propune să īnfiinţeze īn Buzău un studio foto īn care naturaleţea, ineditul şi frumuseţea momentelor unice din viaţa buzoienilor să fie prelucrate la cele mai īnalte standarde.

Sfaturi īn alegerea unui fotograf de nunţi
Nu vă zgīrciţi să angajaţi un fotograf profesionist care vă poate garanta reuşita imortalizării celor mai deosebite momente. Cereţi fotografului un portofoliu, pentru a vă convinge de iscusinţa acestuia. Asiguraţi-vă că acesta foloseşte echipament profesionist şi că are unul şi de rezervă. Evitaţi fotograful-cameraman, sau cameramanul-fotograf. Nu va face bine nici una, nici alta. Īntrebaţi-l pe fotograf dacă vă poate face prelucrări pe computer, dacă poate retuşa măcar o parte din imagini. Viorel Anghel: "Un fotograf profesionist nu ratează niciodată momentul. Ştie să-şi ia măsuri de precauţie şi este discret. Eu īntotdeauna īnmīnez fotografiile direct mirilor, fătă intermediari. Este important ca oamenii să aibă īncredere şi să se simtă cīt mai relaxaţi īn prezenţa fotografului. Este o meserie pe care o fac cu plăcere. Este ceea ce ştiu să fac cel mai bine şi este ceva ce-mi provoacă tot timpul imaginaţia."

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU