Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2716 > Monden-Mass-media Nr. 2716 de luni, 25 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Rossel cel mai puternic grup de presă din Belgia, dorește să investească în România

Cu puțin timp în urmă, s-au întîlnit la Buzău delegațiile Grupului Rossel și cea a Grupului de Presă Evenimentul Românesc

articol de: Titi PETRE

Piața presei din România devine din ce în ce mai atractivă pentru nenumărate trusturi străine de tradiție. În timp ce francezii de la TFA testează piața de televiziune, piața presei scrise locale se pare că are un ascendent în cota de media străină.

Schimburi de experiență și import de formate

Zilele trecute, o delegație a Grupului de Presă Rossel din Belgia, cel mai mare grup editorial belgian, s-a întîlnit la Buzău, la sediul Grupului de Presă Evenimentul Românesc, cu directorul general Vlad Pufu. Belgienii și-au manifestat dorința de a investi în România, cu preponderență în presa locală.

Deocamdată, discuțiile se poartă bilateral și sînt în faza de tatonare. O a doua întîlnire urmează să aibă loc la Bruxelles și se are în vedere,  în primă fază, realizarea unui schimb de experiență între jurnaliști, precum și, probabil, un import de formate de media. Grupul de Presă Evenimentul Românesc a intrat în atenția investitorilor belgieni în urma informațiilor primite prin intermediul ambasadelor, informații referitoare la cota media, poziția pe piață, precum și potențialul de dezvoltare regional.

Grupul de Presă Evenimentul Românesc se extinde în zona de sud-est

În legătură cu potențialul de dezvoltare, Vlad Pufu, directorul general al Grupului de Presă Evenimentul Românesc, a informat cu această ocazie intențiile de dezvoltare: "Grupul nostru de presă urmărește extinderea în zona de sud – est a României, un prim pas fiind lansarea în județul Vrancea a publicației locale Șansa vrînceană, avînd ca dată de apariție a doua jumătate a lunii septembrie. Deja, în Vrancea sîntem într-o fază avansată, lucrîndu-se la amenajarea sediului și selectarea de personal. Urmează extinderea în alte județe, avînd în vedere, într-un targhet apropiat, plasarea în tirajele naționale ale presei scrise, odată ce piața de sud-est reprezintă peste două milioane și jumătate de locuitori".

În ceea ce privește Rossel Group din Belgia, este cel mai mare grup editorial belgian, care deține un portofoliu impresionant de titluri: cotidianele naționale Le Soir, Le Soir Magazine, La Santé, Le Sillon belge; publicațiile regionale La Capitale, La Lanterne (Bruxelles), La Meuse (Liege), Le Quotidien de Namur, La Nouvelle Gazette (Charleroi), La Province (Mons), Le Quotidien du Luxembourg; Vlan, hebdomader cu distribuire gratuită; deține un procent important din acțiunile postului de televiziune RTL I și postului de radio Bel RTL. Conform publicației La Tribune, cifra de afaceri a grupului depășește cu mult 300 milioane de euro.

Delegația belgiană, din care nu au lipsit directorul Paul Callebaut  administrator și director  general ROSSEL & CIE SA Direcția ediții urbane și Jacques Valembos director general al Diviziei de printing a grupului Rossel și-au prezenta intenția de a investi în România inclusiv la întîlnirea cu delegația buzoiană condusă de Vlad Pufu, directorul general al Grupului de Presă Evenimentul Românesc. Nu trebuie omis faptul că delegația belgiană a vizitat sediile de la Buzău și București aparținînd Grupului de Presă Evenimetul Românesc, interesîndu-se îndeaproape de piața presei scrise locală și regională.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU