Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2714 > Monden-Mass-media Nr. 2714 de vineri, 22 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

O alternativă vocațională la îndemîna oricui


178 de elevi urmează în prezent cursurile Școlii de Arte din Buzău

178 de talente în formare sînt călăuzite spre succes de 7 profesori devotați și încrezători în șansa elevilor lor. Fără sponsori, doar cu venituri din taxele școlare, arta mai are profesori și ucenici în Buzău.

articol de: Alina BUDUIANU

178 de elevi urmează în prezent cursurile Școlii de Arte din Buzău. 178 de ta­-lente în formare sînt călăuzite spre succes de 7 profesori devotați și încrezători în șansa elevilor lor. Fără sponsori, doar cu venituri din taxele școlare, arta mai are profesori și ucenici în Buzău.

Slaba mediatizare a Școlii de Arte din Buzău i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă aceasta chiar mai funcționează. Se pare că da. Dovadă stau participările și premiile cîștigate la concursuri, dar și numărul  mare de copii înscriși la cursuri. Oferta școlii e tentantă. Cursuri de canto, dans, pian, chitară, percuție și pictură. Toate sub îndrumarea unor profesori cu studii superioare, care-și dau interesul. Taxele sînt în funcție de planul de școlarizare, de lucrul individual sau pe grupe. Pentru secțiile de balet și pictură taxa este de 300 lei pe an, iar pentru restul este de 250 lei. Taxa de înscriere este de 10 lei, iar cea pentru eliberarea diplomei de 20 lei. Școala a fost recent renovată și beneficiază de toate dotările necesare desfășurării optime a cursurilor.

Un coregraf norocos
De 16 ani predă balet și dans modern la Școala de Arte și tot de atîția ani se simte un om norocos pentru că face ceea ce îi place cel mai mult, să danseze și să-i inițieze și pe alții în tainele dansului. Tatiana Hanganu este în prezent profesoara de dans a 60 de copii. A făcut balet de la vîrsta de 5 ani și gimnastică de performanță, este absolventă a Facultății de ­E­ducație Fizică și Sport și deține un atestat de coregraf obținut la București. Elevii săi au participat la numeroase concursuri și au obținut multe premii. Cele mai recente premii au fost obținute la "Festivalul elevilor", unde elevii profesoarei au cîștigat două premii I. La "Festivalul preșcolarilor", cei mai mici dansatori ai Școlii de Arte au luat un premiu I, iar de la concursul "Steluțele dansului", care ­­s-a­ desfășurat luna trecută la Rîmnicu Sărat, s-au întors cu trei premii I. Promovarea folclorului românesc prin dans este unul dintre proiectele Tatianei Hanganu, care se mîndrește că știe toate dansurile populare din țară. "Vrem să reînviem tradiția populară. Este mai mult decît necesar să promovăm românismul", ne-a declarat profesoara.

Tatiana Hanganu (coregraf): "Sînt unul dintre norocoșii sorții. Fac meseria care mi-a plăcut întotdeauna. Trebuie să ai o înclinație nativă pentru dans și eu am avut șansa să mă nasc cu acest talent pe care acum încerc să-l valorific la ceilalți. Duritatea antrenamentelor de gimnastică m-a călit pentru munca de echipă. Mi-am ales acest drum și sînt convinsă că am făcut cea mai potrivită alegere. Unii copii au foarte mult talent, dar doar muncind cu ei îl putem pune în valoare. Ne dorim mai multe participări la concursuri, mai multe premii, mai multe ieșiri la rampă. Copiii au nevoie mai mult decît orice de aplauzele publicului."

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU