Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2699 > Monden-Mass-media Nr. 2699 de marti, 5 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Kathie şi hipopotamul,


Aplauze pentru a treia premieră a stagiunii Teatrului "George Ciprian"

Teatrul "George Ciprian" nu se dezminte.

articol de: Alina BUDUIANU
Publicul numeros prezent īn week-end-ul trecut īn sala de spectacole confirmă īncă o dată că teatrul buzoian ştie să-şi aleagă repertoriul. "Kathie şi hipopotamul", un spectacol īn care spaţiile şi realităţile au stīrnit nedumeriri, a fost īndelung aplaudat.

O piesă de Mario Vargas Llosa
"Kathie şi hipopotamul", un spectacol montat de Ion Mircioagă, cel care semnează şi ilustraţia muzicală, are la bază un text de Mario Vargas Llosa.
Scenografia spectacolului este semnată de Mirela Trăistaru, iar din distribuţie fac parte Dana Rotaru, Alexandru Jiţea, Ionuţ Kivu şi Andreea Vasile. Prima reprezentaţie a piesei a avut loc pe scena Teatrului "Nottara" din Bucureşti, luna trecută, fiind cea de-a treia premieră a stagiunii 2006-2007.

O poveste cu īnţelesuri ascunse
Pornind de la textul lui Mario Vargas Llosa, Ion Mircioagă a reuşit să transpună pe scenă un spectacol inedit prin jocul de secvenţe ce s-au derulat rapid īntre realitate, iluzie şi speranţele unei femei dezamăgite de propria existenţă. Eroina Kathie, interpretată de actriţa Dana Rotaru, bogata soţie a unui bancher, angajează un "condeier" pentru a scrie īmpreună o carte de călătorii.

Trecerea īn spaţiul irealităţii se face imperceptibil.
Imaginaţia femeii se suprapune ­realităţii, derutīnd spectatorii şi incitīnd mintea cu interogatorii legate de semnificaţia adulterului, o temă mereu actuală ce conferă piesei unitate. Pe tot parcursul spectacolului, soţul infidel aduce īn discuţie lupta dintre "inimă" şi "cocoşel", justificīnd-şi astfel aventurile amoroase. "Cocoşelul" are datoria morală să  mulţumească toate fetele, pe cīnd inima sa īi aparţine unei singure femei, care este soţia sa.
Evocīnd trecutul şi intuind viitorul, Kathie este īn acelaşi timp soţie, mamă, amantă şi scriitoare. Ca soţie şi mamă īşi detestă familia, ca amantă totul se rezumă la sex, iar ca scriitoare aspiră la o viaţă de artist pe care nu o poate avea decīt iubindu-l pe "condeier", singurul care o poate īnţelege.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU