Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2686 > Monden-Mass-media Nr. 2686 de luni, 21 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Mirese mofturoase şi nonconformiste


Rochiile albe nu mai au căutare, fiind preferate culorile vii, īndrăzneţe, asortate cu stilul de viaţă al unei femei moderne.

articol de: Alina Buduianu
Alegerea rochiei presupune timp, dar şi frustrări din partea viitoarei mirese, care doreşte ca īn ziua nunţii sale să fie unică. Multitudinea de modele şi culori de rochii pune īn dificultate orice tīnără care s-a visat īn copilărie prinţesă. De aici apar şi problemele. Īnsoţită de mamă sau de cea mai bună ­prietenă, găsirea rochiei potrivite cu stilul personal şi care să o avantajeze devine un adevărat maraton prin magazine. Elena Nicolau (patron magazin rochii de mireasă): "Orice mireasă vrea să fie unicat. Dar ce are īn vis de mică nu se poate realiza. Oricīt de multe rochii ar proba, cu greu se hotărăşte pe care să o cumpere. Se caută rochiile colorate, decoltate şi ample. La noi preţurile sīnt mici, īntre 400 RON şi 700 RON pentru o rochie. Vīnzările merg prost pentru că majoritatea sīnt pretenţioase şi preferă să meargă să cumpere din Bucureşti, oferta fiind mai largă." Albul rochiei de mireasă a devenit banal. Culoarea care predomină īn acest an este cremul, dar nu sīnt neglijate nici nuanţele pastelate de roz, lila, vernil, galben, oranj, bleu sau pasionala culoare roşie, fiind permisă aproape orice culoare. Rochiile cu corsete, gen sirenă, şi cu aplicaţii de pietre Swarovski sīnt īn tendinţa acestui an, dar sīnt preferate şi modele mai provocatoare (rochii foarte scurte, cu decolteuri adīnci şi cu spatele gol), precum şi cele personalizate (miresele cu bani se pot adresa unei case de modă).

Pentru mirese superstiţioase

"Ceva nou, ceva vechi, ceva īmprumutat, ceva albastru" este o tradiţie englezească adoptată  tot mai mult şi de miresele romānce. A purta ceva nou īnseamnă a avea īncredere īn viitor alături de soţ. A purta ceva vechi īnseamnă legătura cu familia. Ceva īmprumutat reprezintă un talisman aducător de noroc din partea unei persoane deosebite din viaţa miresei. Albastrul este culoarea fidelităţii.

Dacă plouă īn ziua nunţii, īnseamnă belşug

Dacă mireasa calcă mirele pe picior īn biserică, toată căsnicia īl va ţine "sub papuc". Mirele nu are voie să vadă rochia miresei īnaintea nunţii. Aduce ghinion. Tot ghinion aduce şi dacă o mireasă vede o altă mireasă la ieşirea din biserică.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU