Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2683 > Monden-Mass-media Nr. 2683 de joi, 17 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Efectele benefice ale masajului

articol de: Laurenţiu Marinov
Se elimină stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii şi excesul de sebum; pielea dobīndeşte un aspect mult mai sănătos fiind hrănită atīt din interior, de sīnge, cīt şi din exterior, de substanţele active din loţiunile folosite pentru masaj; Se ameliorează elasticitatea şi tonusul pielii şi ţesuturilor subcutanate prin stimularea circulaţiei sanguine şi limfatice;
Se reduc depozitele de grăsime existente şi se previne apariţia altora noi; Se īmbunătăţeşte schimbul de substanţe nutritive īntre ţesuturi şi se facilitează eliminarea deşeurilor metabolice;
Se armonizează funcţionarea sistemului nervos prin relaxarea şi calmarea īntregului organism.

Contraindicaţiile masajului:

Afecţiuni cutanate contagioase sau care se pot agrava la masajul īn sine sau la substanţele folosite la masaj; afecţiuni inflamatorii ale ţesutului subcutanat, de exemplu abcese;
stările patologice īnsoţite de alterarea stării generale cu febră, agitaţie, oboseală; accidente vasculare recente, cancer, alte afecţiuni grave; unele afecţiuni acute.

Masajul anticelulitic

Masajul anticelulitic ajută la īndepărtarea celulitei şi complexelor pe care aceasta le aduce cu sine. Dintre remediile naturale, masajul ocupă un loc central, şi o cale care nu ar trebui evitată. Trebuie spus de la bun īnceput că masajul reprezintă una dintre cele mai bune metode de a scăpa de celulita care poate apărea pe braţe, coapse, fese.
Medical, aspectul de "coajă de portocală" este determinat de o acumulare locală de grăsimi, apă şi toxine la nivelul ţesutului adipos. Manevrele specifice acestui ţesut micşorează stratul de grăsime, surplusul de apă şi toxinele determinīnd o mai mare transpiraţie locală. Acest efect mai este amplificat şi de folosirea cremelor specifice cu efect local de detoxifiere şi slăbit, imprimīnd un nou profil corpului.

Masajul terapeutic

Terapia prin masaj este cunoscută ca o metodă foarte veche de vindecare, iar referiri la ea există īn texte vechi de peste 4000 ani. Toate tehnicile sīnt folosite īn beneficiul sistemului muscular şi osos, al celui limfatic şi circular, precum şi al sistemului nervos sau al altor sisteme din organism.
Terapia prin masaj influenţează pozitiv atīt starea psihică cīt şi cea fizică a oricărei persoane.

Masajul de relaxare

Este un masaj general ce acoperă tot corpul de la picioare şi pīnă la cap, atīt pe spate cīt şi pe faţă. Se efectuează ocazional sau periodic īn scopul relaxării şi generării unei stări de bună dispoziţie. Prin aplicarea manevrelor de masaj se urmăreşte īmbunătăţirea funcţiilor organelor, aparatelor şi sistemelor organismului, dar şi tratarea ori prevenirea eventualelor afecţiuni sau īmbolnăviri, deci īn scop curativ-profilactic şi terapeutic. De altfel, masajul nu se aplică decīt acolo unde şi cīt este nevoie, cu un scop bine stabilit, datorită efectelor sale binefăcătoare asupra ţesuturilor, organelor, aparatelor, sistemelor.

Reflexoterapie

Reflexoterapia are rol profilactic, menţinīnd sănătatea celor care o īntrebuinţează periodic, dar şi curativ, ducīnd la ameliorarea şi vindecarea multor afecţiuni fără a fi nevoie de medicamente.
De asemenea, poate fi folosită şi īn scop diagnostic. Oricine poate apela la reflexoterapie dacă intenţionează sa-şi ajute propriul corp să se menţină sau să tindă către o stare de sănătate.
Este un masaj digital executat pe extremităţile corpului (picior, mīnă, cutie craniană, ureche), īn scopul reechilibrarii circulaţiei sangvine, limfatice, īmbunătăţirii activităţilor organelor interne şi a metabolismului, precum şi creşterea capacităţii imunitare a organismului. Zonele reflexogene sīnt puncte care sīnt īn strīnsă legătură cu organele interne ale corpului.  Prin reflexoterapie se pot trata foarte multe afecţiuni: stres, migrene, ameţeli, insomnii, oboseala cronică, instabilitate emoţiona­lă, depresii, anxietate, atacuri de panică. afecţiuni ale coloanei, sciatică, lombosciatică, spondiloze, cifoze, reumatism, artroze, artrite, gonartroza, coxartroza etc. tulburari endocrine: tiroida, paratiroide (căderi de calciu), suprarenale, deficienţe de creştere la copii, reglarea ciclului, tulburări de menopauză, osteoporoza , disfuncţii sexuale (impotenţă, frigiditate etc.), tulburări de metabolism, obezitate, diabet. afecţiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer, esofagite de reflux.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU