Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2674 > Monden-Mass-media Nr. 2674 de luni, 7 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Monden-Mass-media

Concurs naţional de dans sportiv:


Mihai Petre, vedeta de la "Dansez pentru tine", jurizează la Buzău

Organizator e "Happy Dance", cel mai mare club de dans sportiv din judeţ

articol de: Alina Buduianu
Cel mai mare club de dans sportiv din judeţul Buzău, "Happy Dance", organizează pe 12 mai "Cupa Buzău", ediţia a doua. Concursul se va desfăşura la Sala Sporturilor "Romeo
Iamandi" īncepīnd cu ora 9.00 şi va avea două secţiuni: standard (vals lent, vals vienez, tangou, quick step) şi latino (cha-cha, samba, rumba etc.). Din juriu vor face parte nume mari ale dansului sportiv romānesc, printre care Raluca Ivan şi Mihai Petre.

Un concurs ­spectacol

Prima ediţie a concursu­lui s-a desfăşurat īn 2005 şi s-a bucurat de mare succes, la acesta participīnd 150 de perechi de la cluburi de dans din toată ţara. Clubul "Happy Dance" a participat cu zece perechi, două dintre ele clasīndu-se pe locurile patru şi cinci. La cea de-a doua ediţie, clubul buzoian s-a īnscris īn concurs cu 42 de perechi. Premiile vor consta īn cupe, medalii, cadouri şi diplome pentru finalişti. Evenimentul va beneficia şi de un moment special. Concurenţii, membri ai clubului, vor prezenta un dans de grup, iar la sfīrşit toţi vor primi medalii."Happy Dance" are 200 de copii īnscrişiClubul de dans sportiv "Happy Dance" a luat fiinţă īn anul 2005 din iniţiativa lui Ştefan Nedelcu, actualul preşedinte. S-a īnceput cu doar trei perechi, pentru ca, azi, īn club să fie īnscrişi 200 de copii. Instructorul, Ioana Lupescu, face īn fiecare week-end naveta de la Bucureşti pentru a-i īnvăţa noi paşi de dans pe micuţii buzoieni. Clubul nu beneficiază de sală proprie de dans şi acesta este motivul pentru care antrenamentele se fac doar patru ore pe săptămīnă. Īn prezent, lecţiile se ţin īn sălile de sport de la Şcoala 12 şi de la Colegiul "Mihai Eminescu". Īn acest an, membrii clubului au participat la mai multe concursuri din ţară, unde au obţinut rezultate foarte bune, intrīnd mereu īn finale."Happy Dance" - planuri de viitor Īn perioada 27 august-1 septembrie, clu­bul "Happy Dance" va fi īn cantonament la Ojasca, urmīnd ca pe 9 septembrie să participe la un concurs īn Galaţi. Preşedintele clubului ne-a declarat că speră să atragă fonduri pentru construirea unei săli de dans proprii şi mai speră ca o parte dintre membrii clubului să devină la rīndul lor instructori de dans. Ştefan Nedelcu (preşedintele clubului "Happy Dance"): "Am deschis clubul acesta din nevoia de performanţă. Majoritatea copiilor vin aici din pasiune. Sperăm să cīştigăm mai multe finale anul acesta. Sīntem acasă şi avem moralul mai ridicat. Sala cu siguranţă va fi plină. Facem un efort deosebit, dar copiii merită." Viviana Frunză (9 ani, concurentă): "După patru ani de gimnastică, am realizat că nu este ceea ce-mi place. De cīnd mă ştiu īmi place să dansez. La īnceput mi-a fost greu la antrenamente, dar m-am obişnuit. Vreau să devin antrenoare de dans. Domnişoara Ioana este un model pentru noi. Pentru concurs nu am emoţii pentru că nu este primul."

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU