Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5825 > La zi Nr. 5825 de miercuri, 13 februarie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Ne-au năpădit infractorii!


Un derbedeu de 17 ani a isterizat un oraș întreg

A terorizat două bătrîne, iar pe una a încercat să o violeze

articol de: Cristina STERIAN

La doar 17 ani a băgat spaima într-o comunitate întreagă. Un individ din orașul Pogoanele, județul Buzău, a fost arestat preventiv la capătul unei nopți în care a făcut numai rele. Tânărul a intrat în casă peste două bătrâne singure și neajutorate: pe una a încercat să o violeze, alteia i-a furat economiile pentru zile negre.

Totul s-a întâmplat sâmbătă spre duminică când tânărul de 17 ani s-a gândit că poate face rost de bani, intrând în locuințele unor bătrâne. Prima sa victimă a fost o femeie de 80 de ani pe care a încercat să o violeze. A doua victimă: o bătrână de 70 de ani căreia individul i-a cotrobăit prin bunuri până a dat de banii la care visa. "La data de 10 februarie 2019, polițiștii din cadrul Poliției orașului Pogoanele au fost sesizați de către o localnică despre faptul că, în seara precedentă, persoane necunoscute au pătruns în locuința unei bătrâne în vârstă de 80 de ani și au constrâns-o să întrețină relații sexuale. Din sesizarea aceleiași persoane a rezultat faptul că, în aceeași noapte, persoane necunoscute au pătruns în locuința unei alte localnice de unde au sustras o sumă de bani. A fost constituită o echipă operativă condusă de către șeful Poliției orașului Pogoanele. A fost creat un cerc de suspecți, principalul suspect fiind cel despre care ulterior s-a dovedit că este autorul faptelor. Întrucât acesta s-a sustras inițial cercetărilor, au fost efectuate activități de căutare în vederea identificării lui, iar după aproximativ cinci ore de căutări, acesta a fost identificat pe raza orașului Pogoanele.", a declarat agent-șef adjunct Ionela Dumitrache.
Poliția a intrat pe fir alertată de femeia de 70 de ani care s-a trezit dis-de-dimineață cu lucrurile răvășite. Se pare că pentru a-și duce la capăt planul, individul a întrerupt alimentarea cu energie electrică a gospodăriei. Când s-a trezit fără curent și fără economiile pentru zile negre, bătrâna a sunat la Poliție. 
"Mergeam la bucătărie să-mi fac cafeaua și să dau drumul la televizor să ascult știrile. Pentru că bucătăria este alături de casă, nu este în același rând cu casa, este o locuință separată, am văzut curentul întrerupt. M-am duc la păsări, zic să dau la păsări, și când acolo, la păsări, am găsit lacătul spart și intrat în magazia unde aveam cerealele. M-am speriat și m-am dus în garaj să dau la câine mâncare și, de acolo, în garaj, foarte multe lucruri erau deranjate de la locul lor. Intru în casă. Dimineață nu am observat că lângă ușă era o toporișcă și fereastra pe unde a intrat hoțul era deschisă. Am observat toporișca și atunci mi-a trecut prin cap ideea, m-am gândit la bani. În pliculeț nu am mai găsit decât 500 de lei, restul de bani fuseseră luați.", a mărturisit victima, Ana Simache.
Când a aflat cine este cel care a tâlhărit-o și care a încercat să o violeze pe vecina sa, femeia a rămas mută de uimire. Îl cunoștea bine pe tânăr, care de multe ori îi călcase pragul casei. "Am stat în teamă și-n frică până acum și de-acum încolo tot cu frică o să stau în casă să nu mai vină... că stă foarte aproape de mine. Este un tânăr de 15-16-17 ani, când era mititel venea și se juca cu nepotul meu, când venea de la București, avea 10-12 ani, venea și se jucau împreună și uite că nu știam... Și între timp venea pe la mine să-mi ceară, ba aia, ba ailaltă și el poate că venea cu gânduri ascunse și eu nu știam. Îl serveam de fiecare dată când venea. Este cioban, adică mergea la oi cu tatăl lui pe perioada din primăvară, de când ieșeau oile de la pășune până toamna târziu, iarna, când le răvășea și veneau în sat. În rest, la școală nu", a mai adăugat victima. Individul a fost prins după câteva ore de la sesizarea infracțiunilor comise. De la el polițiștii au reușit să recupereze toți banii furați: aproape 5.000 de lei, care i-au fost restituiți proprietarei de drept.  Tînărul de 17 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar polițiștii din cadrul Poliției Oraș Pogoanele continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU