Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5779 > La zi Nr. 5779 de marti, 13 noiembrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Planul "B"!


Taxe pentru intrarea cu mașinile în Crîng

Iată cît vor trebui șoferii să plătească

articol de: Cristina STERIAN

Vrei să intri cu mașina pe aleile care duc pînă în centrul celui mai mare parc din Buzău? Atunci, plătești. Este soluția la care au apelat autoritățile buzoiene după ce la finele săptămînii trecute instanța a suspendat hotărîrea consilierilor locali privind interzicerea accesului autovehiculelor în Parcul Crîng.

După decizia Tribunalului Buzău, autoritățile din Primărie au reacționat. Municipalitatea anunță că de mîine, de la ora 8, accesul cu mașina pe aleile din pădurea din Parcul Crîng se va face doar în schimbul achitării unor taxe speciale.

Astfel, pentru accesul cu autovehicule proprietatea persoanelor juridice taxa este de 10,50 lei pentru orice drum cu mașina în parc, în timp ce pentru autovehiculele care aprovizionează restaurantele din parc taxa este de 273 de lei pe lună. Și buzoienii persoane fizice vor trebui să scoată bani din buzunar. În cazul lor, accesul se va face pe baza unui permis de liberă trecere eliberat în schimbul sumei de 42 de lei pe lună. Suma trebuie achitată indiferent de numărul călătoriilor cu mașina în parc. Totodată, autoritățile au decis ca traficul auto să fie permis doar pe Aleea Căprioarei, nu și pe Aleea Mistrețului. Plata taxei de acces și a permiselor se va face la punctul amplasat pe Aleea Căprioarei.

Ce spun operatorii economici

Iată ce a spus pentru Focus FM Gheorghe Vlase, patron al unui agent economic ce operează în Crîng: "Dacă acele taxe nu sînt prea mari și nu sînt în așa fel încît să reprezinte o închidere a noastră, sigur că ar fi o propunere bună a Primăriei de a rezolva problema din Crîng, ca să nu mai intre toată lumea acolo. Dar, din cîte știu, a taxa un drum public este ilegal. Mai mult decît atît, taxa respectivă trebuie să fie stabilită astfel încît omul să-și permită să meargă și să consume ceva acolo. Nici pînă acum nu au fost atîtea mașini încît să se umple Crîngul. Erau în fiecare zi cîte 20 de mașini, însă, problema cea mai importantă este la taxe. Ar trebui să se stabilească o taxă anume, o plătim noi, cei care avem aceste evenimente, și, astfel, s-a rezolvat problema. Sînt convins că, de această dată, Primăria va da o soluție de echilibru, astfel încît să fie bine pentru toată lumea".

Reamintim, instituirea  taxelor de acces vine în contextul războiului dintre autoritățile buzoiene și administratorii restaurantelor din parc. Pe de o parte, municipalitatea vrea să interzică accesul mașinilor pe aleile din Crîng, astfel că în luna septembrie consileirii locali au aporbat un proeict în acest sens. De partea cealaltă, administratorii restaurantelor din parc contestă vehement decizia aleșilor, și s-au adresat instanței, cîștigînd o primă bătălie. Decizia consilierilor a fost suspendată de Tribunalul Buzău așa că de zilele trecute s-a reluat circulația auto pe aleile din pădurea Crîng.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU