Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5726 > La zi Nr. 5726 de marti, 7 august 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Accidente halucinante în week-end


Isterie pe șosele

Deplasarea pe drumurile românești a devenit o adevărată "ruletă rusească"

articol de: Doru GHEORGHIADE

Perioada vacanțelor aduce, așa cum este normal, cote ridicate ale traficului rutier. Din cauze diferite, dar și din pricina faptului că vara e vremea deplasărilor  estivale, accidentele rutiere se înmulțesc. Din păcate fenomenul nu poate fi ținut sub control pentru că Poliția Rutieră, oricît s-ar mobiliza nu poate face față "provocărilor" deoarece nu are nici mijloacele tehnice umane și materiale pentru a fi mai prezentă în trafic, dar nici legea.

Practic, din rațiuni politice, legiuitorii au găsit de cuviință ca prin noile modificări ale actelor normative să excludă cu totul "elementul surpriză" din acțiunile cu radarurile. Acum, rutieriștii trebuie să semnaleze prezența radarului pe marginea șoselei eventual să dea și anunț la "mica publicitate" ori să umble pe străzi strigînd la megafoane locațiile unde urmează să fie amplasate respectivele radare. Totul pe fondul unei alinieri la cererile occidentale prost înțelese și prost aplicate la noi.

Doar o veste bună

Pe acest fond al veștilor proaste, a apărut și o măsură de bun simț adaptată realităților de astăzi. Cei de la RAR național au anunțat că vor promova un proiect de act normativ care să inter­zică înscrierea în circulație a mașinilor cu volan pe drepta. Asta după ce s-a constatat că astfel de autovehicule sînt un pericol real pe șosele, chiar dacă sînt șofate de ași ai volanului. Cum actul normativ respectiv nu are efecte retroactive, pe șoselele minunatei noastre patrii vor continua să circule mii și mii de autoturisme cu volanul pe dreapta.

Ca să clarificăm, însă, acest subiect să spunem că respectivii oameni care și-au luat astfel de mașini, chiar dacă unii sînt conștienți de pericolul pe care-l reprezintă în trafic, nu românii sînt vinovați de această situație, ci cei care n-au dat o lege normală care să reducă acest pericol. Și n-au făcut-o tot din rațiuni care țin de politic și de calcule electorale. S-au gîndit că-i pierd pe votanții care au mașini cu volan pe dreapta, ignorînd pericolul de moarte. Este, însă, prea tîrziu. Iată cum a arătat tabloul accidentelor din week-end care a avut drept "ingrediente" lipsa de experiență la volan, mașinile prea puternice pentru niște începători, infrastructura proastă, dar și altele.

Audi, volan pe dreapta, 21 de ani = amestec criminal!

O femeie de 40 de ani a murit, sîmbătă,la prînz, în urma unui grav accident de circulație, produs pe DN 10 Buzău-Brașov, în apropierea comunei Cislău, în dreptul Hanului 2D, pe o porțiune de drum extrem de periculoasă, pe care au mai avut loc zeci de evenimente rutiere, soldate cu morți și răniți. Potrivit primelor informații, evenimentul s-a produs din cauza unui șofer de doar 21 de ani care, fără experința necesară și conducînd o mașină puternică cu volan pe dreapta, a intrat în spatelele unei Dacia Solenza, care circula dinspre Nehoiu către Buzău. Din cauza impactului, Solenza a ajuns pe contrasens, unde a fost izbită de un Volvo, care intrase în depășire, din spate. Dacia a fost lovită puternic în portiera din dreapta față, astfel că, femeia de 40 de ani, aflată lîngă șofer a fost rănită foarte grav și a rămas încarcerată. La fața locului s-au deplasat două Ambulanțe și un echipaj Smurd, de descar­cerare. Cu toate eforturile făcute, femeia nu a supraviețuit, iar șoferul Daciei și tînărul de 21 de ani au ajuns la spital răniți serios.

Ziua accidentelor de motocicleta

Două accidente au încărcat ziua liniștită de duminică în Buzău și în ambele au fost implicați doi motocicliști. Potrivit Poliției Rutiere buzoiene, în localitatea Căpățînești, comuna Mărăcineni, pe D.J. 203 K, un bărbat în vîrstă de 28 de ani conducînd un Mercedes dinspre Buzău spre Potoceni, a vrut să vireze la stînga către un drum lateral dar nu a acordat prioritate unui motociclist care circulă regulamentar, din sens opus. Accidentul s-a soldat cu rănirea motociclistului în vîrsta de 37 de ani care a fost transportat imediat la spital. Cel de-al doilea accident s-a petrecut pe D.N.10, la Viperești, la intersecția către localitatea Tronari, pe direcția Buzău către Nehoiu. Și acest accident are ca protagonist un motociclist de 33 de ani. Tot polițiștii au transmis că bărbatul a vrut să depășească, ignorînd linia continuă. În urma acestei manevre, a acroșat un autoturism care, la intersecție, voia să facă stînga spre localitatea Tronari. În urma accidentului, motociclistul a fost rănit ușor și s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Groaznic! Accident mortal pe D.N.2 E85

Accidentul de duminică de la Oreavu seamănă leit cu cel produs, sîmbătă, la Cislău. La fel ca sîmbătă, în eveniment a fost implicat un tînăr șofer de 23 de ani care nu a păstrat distanța necesară față de mașina care circula în fața sa, a lovit-o din spate, apoi s-a produs un carambol. Iată ce a transmis duminică seara Poliția Rutieră de la locul coliziunii: "Un tînăr de 23 de ani din Rîmnicu Sărat conducea pe D.N.2 E85 un auto Renault pe direcția Rîmnicu Sărat către Buzău, nu a păstrat distanța în mers față de auto Skoda care circula în fața sa, iar după ce a acroșat acest auto a intrat pe sensul opus de mers unde a acroșat lateral auto BMW care circula regulamentar din direcție opusă. Din impact auto Skoda și BMW au ajuns în afara carosabilului. A rezultat rănirea șoferului de 23 de ani, decesul pasagerei din dreapta față a mașinii BMW și rănirea altor trei persoane. A fost întocmit dosar penal și polițiștii continuă cercetările."

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU