Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5665 > La zi Nr. 5665 de vineri, 13 aprilie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Prefectul Buzăului, diversiune de caporal cu directorul C.N.A.I.R.

Timp de trei ore, șefa de la Casa Albă a fost preocupată să-l ascundă pe directorul C.N.A.I.R. de ochii ziariștilor / Prefectul a vrut să dea o lovitură de imagine erijîndu-se în unicul erou al rezolvării situației de la Podul Mărăcineni

articol de: Doru GHEORGHIADE
Prefectul Buzăului, diversiune de caporal cu directorul C.N.A.I.R.
 

Prefectul județului, aflat într-o mare goană pentru coafarea propriei imagini folosește criza creată de închiderea podului de la Mărăcineni pe un sens de mers pentru a se erija în singurul erou al rezolvării situației. Ieri, Carmen Ichim a pus la cale o diversiune de caporal prin care directorul C.N.A.I.R., sosit la Buzău să discute cu autoritățile  locale în cazul problemelor ce vor fi generate de închiderea podului vechi de la Mărăcineni, a fost ferit să se întîlnească cu jurnaliștii care ar fi vrut să-i pună cîteva întrebări despre cum înțelege șefia C.N.A.I.R. să limiteze calvarul șoferilor care vor tranzita nordul orașului Buzău.

În loc să mijlocească o asemnea întîlnire între jurnaliști și Ștefan Ioniță, directorul C.N.A.I.R., prefectul a organizat tot felul de diversiuni, trimițîndu-i pe ziariști de la Ana la Caiafa. Pentru ca, în final, să-i scoată pe Ioniță pe ușa din spate, ca-n filmele de duzină. Cu sau fără știință sa Ștefan Ioniță, șeful C.N.A.I.R. a intrat într-un joc de imagine, ferindu-se și el dintr-un motiv de neînțeles să explice din proprie inițiativă, prin intermediul presei ce-i așteaptă pe românii care vor fi afectați de închiderea pe jumătate a traficului auto pe podul Mărăcineni.

Pentru ce atîtea zbateri?

Desigur, că toate aceste zbateri ascund niște interese care însă sînt contrare celor ale buzoienilor. În mod logic e limpede că din respectiva diversiune trebuia să rezulte un cîștig de imagine pentru doamna prefect, Carmen Ichim. Persoană care nu e la prima acțiune de acest tip. Concret, la final trebuia să rezulte că singura persoană care a devenit eroina care a găsit soluții pentru criză este chiar prefectul Carmen Ichim. De aceea, nu a lăsat pe nimeni altcineva să spună ceva despre măsurile luate, fapt confirmat de surse demne de încredere, din C.N.A.I.R. care ne-au relatat sub rezerva anonimatului că singurele declarații pe marginea întîlnirii de la Buzău vizînd situația de la podul Mărăcineni le va face, ați ghicit, prefectul. Așadar, în loc să avem o bună informare a opiniei publice din partea C.N.A.I.R., cetățenii, șoferii ai căror nervi vor fi călcați în picioare, au avut parte de o operațiune de imagine asezonată cu o diversiune. Și mai trebuie spus ceva: la întîlnirea de taină de la Casa Albă între prefect și șeful C.N.A.I.R. și alți responsabili județeni s-a aflat și șeful P.S.D. Buzău, deputatul Marcel Ciolacu.

Ce l-am fi întrebat pe șeful C.N.A.I.R.

Dacă reporterii noștri ar fi avut posibilitatea să-l întrebe cîte ceva pe șeful C.N.A.I.R. l-am fi chestionat următoa­rele:

  • 1. De cînd se știa la C.N.A.I.R. despre cît de avariat este podul Mărăcineni?
  • 2. De ce a durat atîta vreme pînă cînd s-a decis, în sfîrșit, să să demareze lucrările de refacere?
  • 3. De ce dacă a fost  la Buzău, directorul C.N.A.I.R. n-a cerut, el însuși, să dea cîteva explicații buzoienilor-șoferi afectați de închiderea podului, prin intermediul presei?
  • 4. De ce nu s-au întîlnit mai devreme respon­sabilii C.N.A.I.R. și cei de la Buzău să facă un plan mai elaborat de gestionare a crizei?

Problemele de la pod se știu de luni și luni de zile. Ar mai fi și altele, dar, deocamdată, atît.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU