Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3301 > La zi Nr. 3301 de marti, 2 iunie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Jaf la drumul mare


Impozitul forfetar dă bătăi de cap

Unii proprietari spun că lasă "forfetarul" să se adauge la datorii

articol de: I.G

Din ce în ce mai mulți proprietari de firme sînt indignați din cauza impozitului forfetar și a taxelor ce trebuie plătite la stat, cu toate că firmele lor nu au profit. Majorita­tea societăților comerciale aflate în situația de a plăti noul impozit sînt SRL-uri. Conform legilor în vigoare, SRL-urile se limitează la capitalul social, care în cele mai multe cazuri a rămas de 2,5 milioane de lei vechi. Unii patroni de SRL-uri fără activitate spun că vor aștepta ca datoriile de la fisc să atingă nivelul de 100 milioane, de la care procedurile de faliment sînt practic gratuite. Cu alte cuvinte, ei nu vor accepta "forfetarul", așteptînd atît cît e nevoie ca statul să se sesizeze din oficiu că firmele lor nu-l pot plăti.

Năpasta patronilor
Cealaltă variantă de declarare a firmelor ca fiind fără activitate sau chiar desființarea lor nici nu este luată în seamă, din cauza costurilor mari pe care le presupune. "Eu am o firmă din 1992, dar în prezent, de peste 5 ani, nu mai am activitate și toate controalele de la fisc au evidențiat acest lucru. Acum, nici nu pot închide firma că mi se cer bani mulți, dar nici nu pot sta cu ea așa, deoarece trebuie să plătesc impozitul forfetar care se ridică la aproape 500 de euro, pentru anul în curs. Din pensia de 7,7 milioane de lei vechi nu îmi ajunge să plătesc așa ceva", declară Ion Marin, patron din Buzău.
Pînă cînd se vor lămuri patronii care este metoda cea mai bună de a scăpa de firma care și așa nu producea nimic, trebuie să se gîndească clar de unde vor scoate banii pentru a nu intra sub incidența legilor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU