Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2827 > La zi Nr. 2827 de joi, 1 noiembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 14

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Investitorii s-au năpustit īn comerţul en-gros


Deşi societăţile cu capital mixt sīnt preocupate din ce īn ce mai puţin să investească īn domeniul producţiei agricole, potrivit analizei realizate de Registrul Comerţului, īn celelalte domenii lucrurile stau mult mai bine. Sorin Lazăr, directorul Registrului Comerţului Buzău, se arată īncrezător īn acest sens, date fiind cifrele pe care le indică statisticile pentru celelalte domenii de activitate din judeţ. Astfel, a crescut interesul investitorilor pentru sectoarele economice reprezentate de producţia industrială, comerţul "en-gros", unde s-a īnregistrat o creştere mai importantă decīt īn alte zone economice, precum şi īn ceea ce priveşte comerţul cu amănuntul şi al prestărilor de servicii. De asemenea, domeniul construcţiilor īşi păstrează atractivitatea nu doar pentru investitorii locali, numărul societăţilor cu capital mixt dublīndu-se īn anul 2007, o situaţie similară constatīndu-se şi īn domeniul prestărilor de servicii. Directorul Registrului Comerţului apreciază că, deşi există o creştere de 100% īn acest an faţă de anul 2006 a societăţilor cu capital mixt, situaţia putea să fie mult mai bună ţinīnd cont de potenţialul economic al judeţului care poate oferi terenuri şi active reprezentate de depozite şi hale industriale care se pot utiliza pentru realizarea de noi investiţii, dar şi forţă de muncă calificată īn aproape toate domeniile de activitate datorită faptului că īn regiune se desfăşoară activităţi de producţie ce acoperă īntreg spectrul economic.
Vali TUDOR

Buzoienii expun la Romexpo

15 firme din judeţul Buzău vor fi prezente la Romexpo, unde este Tīrgul internaţional Indagra. Timp de patru zile, res­pectiv īn perioada 7-11 noiembrie, vor fi prezente cele mai noi pro­duse şi tehnologii pentru agricultură şi industrie alimentară, īn cadrul celei de-a XII-a ediţii a Tīrgului Internaţional Indagra. Īn cadrul tīrgului, producătorii vor putea beneficia de consultanţă pentru accesarea fondurilor europene de dezvoltare rurală şi vor putea participa la diferite seminarii pentru o mai bună promovare a produselor agricole. Tematica tīrgului se va axa pe saloane de industrie alimentară, de agricultură, produse şi tehnologii ecologice, creşterea animalelor, piscicultură, flori şi grădinărit. Pe toata perioada expoziţiei vor avea loc prezentări de animale, iar īn ultima zi, vor fi premiate cele mai reprezentative exemplare de ta­urine īn cadrul celei de-a treia etape a concursului "Miss Văcuţa".
(T.P.)

Zece elefanţi īntr-un singur dosar

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fra­udelor din cadrul I.P.J. Buzău au īnceput urmărirea penală īmpotriva a zece per­soane din muni­cipiul Buzău.
Acestea sīnt cercetate sub aspectul săvīrşirii infracţiunilor de īnşelăciune, fals material īn īnscrisuri oficiale, fals īn īnscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals īn declaraţii. Din cercetările efectuate a reieşit că īn perioada 2006-2007, persoanele īn cauză au solicitat şi obţinut credite de nevoi personale de la instituţii bancare, īn baza unor adeverinţe de salariat şi a unor contracte de muncă falsificate de către două dintre ele, respectiv două femei īn vīrstă de 31 şi 29 ani, īn numele a trei societăţi comerciale din Buzău. Prejudiciul total este de 147.188,05 lei şi 6.390 euro. Se continuă cercetările şi se īntreprind activităţi pentru recuperarea prejudiciului.
(L.M.)

Peste 5.000 de copii şi bătrīni vaccinaţi antigripal

Campania de vaccinare antigripală, demarată la Buzău la īnceputul săptămīnii trecute, merge ca pe roate. Pīnă la momentul actual, medicii de familie au vaccinat 5.117 persoane, īncadrate īn gradele de risc impuse de Ministerul Sănătăţii. Numărul dozelor de vaccin care au ajuns la Buzău īn prima tranşă este de 19.000, urmīnd ca pīnă la sfīrşitul lunii noiembrie să ajungă şi restul de 16.000. Au prioritate copiii şi adulţii cu boli cronice cardiace şi pulmonare şi persoanele infectate cu HIV. Medicul Viorica Mihalaşcu, directorul adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică, spune că, īn cazul īn care un medic de familie vaccinează toţi bolnavii cu risc pe care īi are pe listă, dozele rămase pot fi utilizate pentru vaccinarea persoanelor cu vīrste de peste 65 de ani. Potrivit aceleiaşi surse, programul de vaccinare se desfăşoară conform graficului, iar campania se va īncheia pīnă la sfīrşitul anului.
(C.R.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU