Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2619 > La zi Nr. 2619 de marti, 27 februarie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Ilegalități


Se fură codrii cu căruța

Ilegalități
Se fură codrii cu căruța
Pentru că li s-au terminat lemnele de foc și iarna încă nu s-a terminat, doi localnici din Tisău și-au făcut aprovizionarea din pădurile altora. Cu ocazia activităților desfășurate pentru prevenirea și combaterea ilegalităților la regimul silvic, polițiștii au depistat sîmbătă un bărbat de 33 ani, din comuna Tisău, imediat după ce a tăiat 8 stejari nemarcați din pădurea cetățenilor din satul Grăjdana. Poliția i-a întocmit dosar penal pentru furt și tăiere ilegală de arbori.
Un consătean al bărbatului din Tisău a fost prins la rîndul său în timp ce transporta cu o căruță, lemne pentru foc, de esență stejar, pentru care nu avea documente de proveniență. Căruțașul a scăpat mai ieftin, fiind sancționat doar contravențional conform H.G. nr. 427/2004.
În ambele situații, materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Tisău.
(L.M.)

Alcoolemie
Șoferiță, prietenă cu paharul
Unei șoferițe de 25 de ani, i s-a întocmit dosar penal pentru că a fost surprinsă în trafic cu o alcoolemie peste limita legală. Tînăra din Merei a fost oprită în Buzău pe strada Ostrovului, iar cînd polițiștii au verificat-o cu etilotestul au avut surprinderea să constate că aparatul indică o concentrație de 0,53 mg/l alcool pur în aerul respirat.
(L.M.)

Radare
Weekend-ul vitezomanilor
La sfîrșit de săptămînă, șoferii au fost mai grăbiți decît de obicei. Sîmbătă și duminică aparatele radar au înregistrat nu mai puțin de 217 depășiri ale regimului legal de viteză. Cei care au apăsat prea tare pedala de accelerație și au avut ghinionul să fie surprinși de radarele poliției, au fost sancționați cu puncte amendă și puncte penalizare, în funcție de viteza cu care au circulat.
(L.M.)

Abateri
Sute de sancțiuni pentru șoferii indisciplinați
În numai două zile, ca urmare a controalelor efectuate de poliția rutieră, 16 șoferi au rămas fără permis de conducere pe o perioadă cuprinsă între 30 și 90 de zile. Pe lîngă aceste sancțiuni, în zilele de 24 și 25 februarie, polițiștii au aplicat 487 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 30.000 lei. Motivele pentru care automobiliștii au rămas, fie fără permis fie cu buzunarele goale, sînt conducerea sub influența băuturilor alcoolice, nerespectarea regulilor privind depășirea, ori a celor privind prioritatea. Doi șoferi au fost sancționați cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicue pentru că au ignorat culoarea roșie a semaforului electric, iar un conducător auto pentru că a depășit, a fost înregistrat de aparatul radar, cu 120 km/h pe DN 2 E 85, în localitatea Oreavu.
(L.M.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU