Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5955 > La zi Nr. 5955 de miercuri, 9 octombrie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Comasarea a 2 școli, suspendată de instanță


Situație nemaiîntîlnită în învățămîntul buzoian

Copiii ar trebui să revină la școala lor, în 72 de ore

articol de: Andra VASILESCU

Situație nemaiîntâlnită în învățământul  buzoian. Comasarea a două școli a fost suspendată  de instanță după o acțiune inițiată de sindicaliști. Decizia este executorie iar asta înseamnă că peste 400 de copii trebuie mutați în 72 de ore la școala la care au fost înscriși ini­țial.

Federația Educației Naționale  Buzău a obținut în instanță blocarea comasării Școlii Nr. 6 cu Școala Nr. 16 din municipiul Buzău. Toate deciziile care au stat la baza desființării Școlii 6 și mutarea profesorilor și elevilor din această unitate la Școala 16 au fost suspendate, printr-o decizie a magistraților de la Curtea de Apel Ploiești.  Practic, prin această sentința, se suspendă deciziile Inspectoratului Școlar, Ministerului Educației, Consiliului Local Municipal, documente care au stat la baza comasării. În 72 de ore, potrivit deciziei,  copiii care au venit la școala 16 de la școala 6, în această toamnă, vor trebui să fie mutați în unitatea de învățământ la care au fost înscriși initial.

"Am mers în instanță pentru că s-au încălcat foarte multe legi, ordinul de ministru, Legea Educației privind numărul elevilor, s-a încălcat dreptul la Educație, trebuia ca elevii să învețe într-un singur schimb, că așa e protocolul dintre Minister și sindicat. Această decizie a instanței dată luni după-amiază înseamnă că nu se mai comasează unitățile școlare, pentru că în conformitate cu legea contenciosului administrativ suspendarea este executorie, urmând ca procesul în următoarea perioadă să continue doar pe fond, în condițiile în care unul dintre pârâți-IȘJ, Ministerul Educației sau CLM - va contesta. Rămâne să vedem ce decide IȘJ. Dacă nu pune în aplicare decizia instanței ca elevii să fie mutați de la Școala 16 la Școala 6, în termen de 72 de ore, așa cum e sentința, vom acționa tot pe calea legală",  a declarat profesor Matei Ghelase, lider de sindicat.

Așadar, decizia poate fi  atacată cu recurs, însă potrivit instanței de contencios administrativ, comasarea celor două școli este suspendată momentan. În fața unei asemenea situații, conducerea Inspectoratului Școlar Județean pare depășită și face apel la răbdare. Dar în acest timp, părinții și copiii sunt debusolați și nu știu unde vor ajunge să învețe în zilele următoare. "Din punctul meu de vedere nu are rost să ne vânturăm pe drumuri. Voi vorbi cu juristul instituției și vom vedea ce e de făcut", a declarat marți dimineață șeful I.Ș.J. Buzău, Florina Stoian
Revenim !

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU