Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5939 > La zi Nr. 5939 de miercuri, 11 septembrie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Trupul militarului ucis în Afganistan a ajuns acasă

articol de: Cristina STERIAN
Trupul militarului ucis în Afganistan a ajuns acasă
 

Militarul buzoian Ciprian Ștefan Polschi, răpus în Kabul săptămâna trecută, este adus marți, în țară. El va fi înmormîntat joi, cel mai probabil, în Cimitirul Eroilor din Buzău.

Ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, de asemenea căzut la datorie în timpul îndeplinirii unor misiuni în Afganistan, este programată marți, 10 septembrie,  în jurul orei 12.30, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.  De acolo, buzoianul va fi adus acasă, la familie. Înmormântarea militarului buzoian va avea loc, cel mai probabil, joi, în Cimitirul Eroilor, acolo unde își dorm somnul de veci și alți camarazi de-ai săi, uciși în teatrele de operații. Luni, Ciprian Ștefan Polschi a fost numit cetățean de onoare al municipiului Buzău, prin votul consilierilor municipali, care au aprobat, totodată, și acordarea unui sprijin financiar familiei în cuantum de 10 mii de lei.

Sublocotenentul Ciprian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, și-a pierdut viața joi, 5 septembrie, în urma exploziei unei mașini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu. Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care își desfășura activitatea Ambasada României la Kabul. Cei doi eroi au fost decorați post-mortem de președintele României cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU