Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5939 > La zi Nr. 5939 de miercuri, 11 septembrie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Încă o zi fără apă caldă

articol de: Cristina STERIAN

Dușuri reci și marți dimineață pentru buzoieni. Regia Autonomă Municipală nu a reușit să remedieze decît parțial avaria apărută luni la racordul PT 40, de la intersecția străzilor Vulcan și Grâușorului. Între timp, au fost demarate și alte lucrări la PT 4, ceea ce a condus la oprirea cazanului care produce agent termic. Directorul RAM Buzău, Aurel Gubandru spune că lucrurile ar putea reintra în normal la orele prânzului.

"Problema este remediată 90 la sută. Unii si-au făcut baie aseară, alții nu. A fost așa, amestecat. Dar, acum constructorul la utilaj a terminat confecția de 3 metri la coșul de la PT 4 și montează înălțarea de trei metri, timp în care nu putem reporni cazanul. Cred că pe la prânz putem furniza apa caldă în  totalitate", a declarat Aurel Gubandru. 

Este vorba despre o lucrare de înălțare cu circa 3 metri a coșului de fum al cazanului din Dorobanți care produce agent termic pentru abonații la sistemul centralizat, înălțare realizată astfel încât gazele să fie evacuate la un nivel superior blocurilor din vecinătate. Asta după ce oamenii din cartierul Dorobanți au reclamat că de când a fost pus în funcțiune cazanul de la PT 4 au ajuns să stea toată ziua cu ferestrele închise din cauza zgomotului prea puternic dar și a noxelor. Revenind de la avaria apărută luni în sistem,  vestea și mai proastă pentru buzoienii abonați la sistemul centralizat este că astfel de probleme mai pot apărea și pe viitor. Oficialii RAM nu pot exclude viitoare avarii care să -i lase pe oameni fără apă caldă, și Doamne ferește, fără căldură la iarnă. Reamintim, avaria care a lăsat din nou Buzăul fără apă caldă a fost semnalată luni, în jurul prânzului. Este vorba despre de o defecțiune apărută la racordul PT 40 de la intersecția străzilor Vulcan și Grâușorului.   

Singurii care nu au fost afectați de avaria care a dus la sistarea apei calde au fost abonații RAM din Micro XIV și din zona Bazalt, unde există  o rețea distinctă.

Ultima oră. Directorul RAM Buzău anunță că a repornit în jurul orei 13.00 cazanul care asigură apa caldă buzoienilor racordați la sistemul centralizat, iar oamenii beneficiază din nou de acest serviciu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU