Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5938 > La zi Nr. 5938 de marti, 10 septembrie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

După masacrul de la Săpoca


Avocatul Poporului, anchete la spitalele de psihiatrie din țară

Instituția s-a sesizat "din oficiu"

articol de: Cristina STERIAN

După tragedia de la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca provocată de un pacient în sevraj etilic care a ucis în total 6 oameni și a rănit grav alți 7  și un alt caz produs în secția de Psihiatrie a spitalului din Focșani, unde un drogat a atacat asistenții, Avocatul Poporului a anunțat, vineri, că s-a sesizat din oficiu și va efectua investigații la mai multe spitale de psihiatrie din țară.  

"Ca urmare a recentelor incidente petrecute în câteva spitale psihiatrice, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va efectua, în următoarele săptămâni, o serie de investigații în mai multe spitale de profil din țară", a transmis, vineri, Avocatul Poporului.

Printre unitățile sanitare vizate, se află Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, județul Buzău, Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Sighetu Marmației, județul Maramureș, Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri, județul Iași, Spitalul de de Psihiatrie Palazu Mare, județul Constanța, Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Ștei, județul Bihor, Centrul de  Evaluare și Tratament a Toxicodependențelor pentru Tineri "Sf. Stelian", București, precum și Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia", București.

"În urma investigațiilor va fi întocmit un Raport Special privind problemele existente în sistem și soluții în vederea remedierii acestora. Documentul va fi trimis Parlamentului și va fi informată opinia publică", a mai transmis avocatul Poporului. În 18 august, un pacient al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca a lovit cu stativul de la perfuzie 13 pacienți, trei dintre ei decedând pe loc. Ulterior, dintre dintre răniți au decedat din cauza leziunilor grave suferite în urma  atacului.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU