Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5887 > La zi Nr. 5887 de joi, 6 iunie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Parcă-i un blestem!


Un bilanț parțial al prăpădului din ultimele ore

Ploaia și viiturile au omorît oameni, animale și au produs pagube imense

articol de: Cristina STERIAN
Un bilanț parțial al prăpădului din ultimele ore
 

Ploile s-au mai redus în județul Buzău, așa că autoritățile au putut face un bilanț provizoriu al pagubelor lăsate în urmă de viiturile din ultimele zeci de ore. Au fost lovite de inundații 11 sate din orașul Nehoiu, de la Pătârlagele, Tisău, Lopătari, Cătina și Colți. Apa a inundat 11 locuințe din Nehoiu, Măgura și Lopătari, spre disperarea oamenilor care sunt nevoiți să o ia de la capăt acum,  46 de anexe gospodărești s-au umplut de apă și noroi în urma viiturilor formate. De asemenea, au fost inundate două magazine din Nehoiu și un cămin cultural, unde pagubele sunt importante.

Stricăciuni sunt și pe șosele. Drumul Județean 203 K între Mânzălești și Lopătari a fost pur și simplu măturat de ape și va necesita reparații capitale. De asemenea, viitura a distrus drumul comunal 78 între Colți și Muscel. Iar evaluarea pagubelor continuă și în cursul zilei, astfel că aceste date raportate de reprezentanții Prefecturii Buzău sunt doar provizorii.    

Aproape 230 de pompieri, jandarmi și polițiști cu 112 mijloace de intervenție au acționat în ultimele ore în sprijinul oamenilor loviți de inundații iar ce este și mai rău este că după valul de ploi și viituri distrugătoare vor urma alunecările de teren, așa cum se întâmplă de fiecare dată când vremea se răzvrătește. În plus, pericolul nu a trecut întru totul.        

Chiar dacă ploile s-au rărit în ultimele ore, există încă riscul să mai apară. Meteorologii au emis pentru întreaga țară o informare valabilă până mâine noapte la ora 23.00. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.iar peste ploile căzute în ultimele zile, aceste precipitații pot produce încă mari probleme comunităților din regiune. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU