Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5877 > La zi Nr. 5877 de marti, 21 mai 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Un subiect interesant


De ce au ignorat victimele evenimentului aviatic de la Nehoiu pericolul de vreme rea

Deși erau la curent cu vîntul puternic, cei doi cetățeni au hotărît să treacă munții

articol de: Cristina STERIAN

Polițiștii și procurorii au periat, la sfirsitul saptaminii trecute, timp de 10 ore întreg perimetrul din jurul locului unde a fost gasita epava avionului prabusit lîngă orașul Nehoiu. Misiunea a fost extrem de dificilă din cauza vremii nefavorabile, în zonă plouând de zeci de ore, dar și pentru că terenul este accidentat iar resturi din aeronavă s-au împrăștiat pe o suprafață de circa 2.500 de metri.

"Coada aeronavei, ce a fost găsită în pădure, la sol, avariată, bucăți din aceasta fiind identificate pe o rază de aproximativ 2 500 de metri pătrați. Coada aeronavei, aripile și ușile acestuia lipseau, urmând ca ulterior să audiem martorii care există, inclusiv rudele victimelor și să obținem și celelalte informații", a declarat procurorul Florentina Ilioiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Ce a rămas din avionul de mici dimensiuni care s-a prăbușit pe Valea Nehoiașului a fost coborât de pe munte cu caii și căruțele, urmând ca anchetatorii să continue cercetările pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea tragediei.

"S-a ridicat epava, s-a coborât cu atelajul, s-au coborât parte din componente, iar cele care au fost mai ușoare, au fost coborâte pe brațe de către voluntari. Anchetatorii au urcat acolo, să zicem în jurul orei 11:00, și cred că am finalizat aseară în jurul orei 21:00. Eu am trimis voluntarii, în jurul orei 15:30 au fost acolo, cu căruțe, cu caii", a adăugat Primarul orașului Nehoiu, Ionuț Milea.

Între timp, rudele celor două victime au ajuns astăzi la Serviciul de Medicină Legală din Buzău pentru a ridica trupurile neînsuflețite ale acestora. Rudele foștilor oameni de afaceri spun că au aflat din presă vestea prăbușirii avionului în Munții Buzăului și, știind că cei doi oameni de afaceri decolaseră cu puțin timp înainte, au făcut imediat legătura și și-au dat seama că ceva rău s-a întâmplat cu aceștia. 

"Fratele, care era în Râșnov, el a aflat din presă de căderea avionului și am făcut legătura efectiv și am dedus, pe moment, că el e vărul nostru care a decedat. Exact motivul nu-l știm, doar să-l însoțească pe domnul Covaciu, pur și simplu erau prieteni și atât. Să-l însoțească până la Constanța, el fiind constănțean voia  să-l conducă, să-l ajute, nu știu în ce motiv și în ce problemă de afaceri sau de ce au vrut ei să meargă acolo nu știu", a spus Cristian Marin, vărul lui Liviu Bucățică, unul dintre afaceriștii morți în accidentul aviatic de la Nehoiu.

Pe de altă parte, oamenii de afaceri parcă au primit semne înainte să plece de pe aerodrom că zborul din acea după amiază nu ar fi cea mai potrivită decizie. Liviu Bucățică și-ar fi uitat documentele în mașină, așa că ar fi cerut fratelui său să se întoarcă din drum și să-i aducă actele la aerodrom. Abia apoi cei doi s-au urcat în aparatul de zbor și au decolat, deși vremea era capricioasă la acel moment.

"Liviu Bucățică și-a uitat actele în mașină, s-a întors, i le-a dat și au plecat mai departe. S-a întâlnit cu domnul Covaciu și au plecat la aerodrom. Am zis "Nu vezi că e vremea închisă, de ce plecați?" Pur și simplu nu au comentat. Nu s-au gândit probabil, bineînțeles, nefiind specialiști, să spunem, în așa ceva. Probabil că nu avea de unde să știe ce o să se întâmple din cauza vremii, dacă a fost vremea de vină. Mai zbura, a mai fost în zboruri de agrement, în zona Râșnovului, în zona Brașovului, în zona Constanței", a adăugat Cristian Marin.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU