Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5862 > La zi Nr. 5862 de joi, 18 aprilie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Incredibil, dar, totuși, adevărat


Șoferul care a condus microbuzul spulberat de tren, prins cu alcool la volan

Permisul i-a fost reținut pe loc, dar decizia polițiștilor rutieriști de la Rîmnic a fost contestată în instanță

articol de: Doru GHEORGHIADE, Cristina STERIAN
Șoferul care a condus microbuzul spulberat de tren, prins cu alcool la volan
 

Amănunte incredibile ies la iveală în ultimele ore despre carnagiul de la Bâlhacu. De pildă, surse din antrajul anchetatorilor confirmate oficial susțin că șoferul microbuzului spulberat de tren a fost prins conducînd sub influența alcoolului de către polițitii rutieriști buzoieni pe D.N. 2 E85 în apropiere de Rîmnicu Sărat. Evenimentul s-a produs în luna februarie a acestui an, iar permisul șoferului a fost reținut după ce alcooltestul a arătat 0,10 ‰ alcool pur în aerul expirat. Uzînd de drepturile sale civile, șoferul vrîncean, fost polițist acum ieșit la pensie, a contestat în instanță reținerea permisului, astfel că documentul i-a fost înapoiat și a putut conduce pe mai departe. Judecînd, așadar, prin prisma acestor informații, evenimentul sinistru de luni seară poate fi explicabil.

8 persoane, rănite în cel mai grav accident produs la Buzău de la începutul anului, mai sînt internate în Spitalul Județean Buzău, la această oră. Printre cei spitalizați încă în această unitate medicală se află și șoferul microbuzului, cel care dacă ar fi audiat ar putea elucida misterul teribilului accident soldat cu moartea a patru oameni și rănirea gravă a 12 persoane. Luni, trei dintre răniți au cerut externarea după ce au aflat de la medici că sînt în afara oricărui pericol. Rămîn, însă, spitalizate în unitatea buzoiană 8 persoane rănite în accidentul de la Bâlhacu, iar una este internată la Neurochirugie la spitalul din Ploiești. Printre cei spitalizați în Spitalul Județean Buzau se numără și șoferul microbuzului, un fost polițist din Vrancea, în vîrstă de 50 de ani. El este conectat la aparate, iar starea critică în care se află nu permite transferul la București. Medicii buzoieni au primit acordul ca acesta să fie dus la Spitalul Militar, însă deocamdată transferul nu este posibil. 

Bărbatul este ieșit la pensie din Poliție și deține permis pentru categoria D din anul 2007. Luni, el a preluat cu un microbuz mai multe persoane care se întorceau din străinătate pentru a petrece sărbătorile pascale alături de familie. Potrivit unor martori microbuzul ar fi încercat să ocolească semibarierele care erau lăsate, a acroșat-o pe prima dintre ele și nu a reușit să treacă de cea de-a doua, de pe sensul opus de mers. Astfel, mașina a rămas blocată pe calea ferată și a fost izbită violent de tren, al cărui mecanic a frînat  violent fără a reuși evitarea impactului. Trecerea de prima barieră, așa cum reiese din  anchetă, înseamnă că șoferul microbuzului nu a adormit la volan, variantă vehiculată imediat după tragedie, dar contrazisă acum de investigațiile polițiștilor. Pe de alta parte, există voci care spun, citînd martori ai nenorocirii, că în mașină, în momentul accidentului, era o adevărată petrecere ceea ce i-a distras atenția șoferului. În urma impactului, 4 oameni, doi din Galați, doi din Vrancea, au murit, iar 12 au fost grav răniți.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU