Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5824 > La zi Nr. 5824 de marti, 12 februarie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Atenție la "grăsimile hidrogenate"


Brînza contrafăcută a invadat piața buzoiană

O.P.C. a verificat 12 agenți economici, iar 6 dintre ei au avut probleme

articol de: Marilena DINU

Produse ieftine și proaste! Asta ajung să consume tot mai mulți români care aleg să cumpere produse din import, mai ieftine dar nocive pentru sănătate. O arată și ultimele controale realizate de reprezentanții Ministerului Agriculturii în magazine, restaurante și fast-food-uri care folosesc în preparatele pe care le oferă clienților produse din import.

Specialiștii au descoperit o serie de nereguli. Pe hârtie, produsele respective conțineau diverse derivate din lapte, însă realitatea era cu totul alta. Brînza și cașcavalul utilizate nu conțineau pic de lapte, ci doar grăsimi hidrogenate. În plus, comercianții informau greșit consumatorii trecând pe etichete ingrediente care nu se regăseau de fapt în produsele respective. Astfel de nereguli au fost descoperite în zeci de unități de alimentație public din Buzău, dar și din Vrancea, Brăila, Galați și Ialomița.

Comisarul-șef al O.P.C. Buzău, Nicușor Dinulescu, a spus despre situtia de la Buzau la Focus FM: "Au fost verificati 12 agenti economici din Buzău, iar nereguli au fost găsite la jumătate dintre ei. S-a constatat că anumiți operatori economici foloseau produse importate din Bulgaria care nu aveau ca bază laptele. Unii producători au folosit grăsimi hidogenate tip FETA."

Cu alte cuvinte, clienții aleg produse mai ieftine, gîndindu-se că fac economie. Însă, în realitate, cumpără alimente care, consumate frecvent, se transformă într-o adevărată otravă.

Practica de a ascunde conținutul exact al alimentelor nu le face rău doar consumatorilor, ci îi afectează și pe producătorii autohtoni de lapte și produse derivate din lapte.

Dan Ivașcu, producător de produse lactate traditionale spune: "Din punctul nostru de vedere, al producătorilor, nu este o problemă să apară astfel de produse pe piață, cu condiția ca ele sa fie corect etichetate. În consecință, sîntem direct afectați pentru că oamenii au drept criteriu principal la achiziție prețul cel mai mic și nu calitatea. Or, toate aceste produse sînt prezentate ca fiind naturale."

Specialiștii recomandă evitarea consumului de produse care conțin gră­simi hidrogenate, conside­rate a fi printre cele mai periculoase tipuri de grăsimi cu care venim în contact zilnic.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU